Ipocrizia de după

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Subiectul nu e perimat, deține carne proaspătă în vitrina frigorifică. Am văzut imaginile cu Ana Maria Popescu ignorând mâna întinsă a ministrului Eduard Novak. Eram tentat să fac apel la olimpism, la instruirea de bază a sportivului, să-i reamintesc campioanei că nu se cade să strici orzul pe gâște, să lași dâre de precaritate în educație. Scriam și ieri că un mare sportiv, poate și din cauza pulsului ridicat, își permite să strige și din peluză. Fosta domnișoară Brânză și-a câștigat acest drept. 

* S-au trezit unii confrați cu rezistența scăzută la stres s-o urechească pe Ana Maria, să-i explice cum stă treaba cu jurnalismul, după ce spadasina și-a permis să rescrie agenda gazetelor. Paranteză: dacă n-ar fi fost atât de tăioasă cu oricine, exact ca arma care i-a adus nenumărate medalii, ieșirea sa de acum două zile ar fi fost ireproșabilă, spre entuziasmantă. Însă i-o fi destul să ajungă să joace într-un spot penibil la o casă de pariuri, ca să trăiască. Poate de aceea și-a băgat interesul unde nu-i fierbe intriga. 

* Altfel, ziarele de sport care ies pe prima pagină cu ultima declarație a lui Gigi Becali, neștiind cine este David Popovici până la urcarea în avionul de Tokyo, și-au meritat scatoalca. Am învățat o lecție în aceste zile: cu femeia care are ce-ți reproșa, și o face cu dicție și articulat până la ultima silabă, e bine să nu te pui. Doamna Popescu este.

* Proba feminină de dublu vâsle de la Jocuri a fost câștigată de tinerele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, aceasta fiind prima medalie de aur a României la această ediție. De n-ar fi și ultima! Dacă le vezi la mall pe Ancuța și Simona, n-ai zice că brațele lor au trimis în recalificări și la mii de antrenamente echipaje foarte bine susținute și cultivate. Ne bucurăm, ipocrizia ne oferă această ocazie, apoi vom butona pe știrile așa-zis sportive de la Pro și Antenă, colecție de bâlbe, dezbrăcări, afirmații toante și alte cancanuri de joasă speță. Urmează Busu cu meteo.

* Apropo, merge și una de dor și jale. Oana Mizil renunță la ordinul de restricție pe numele lui Vanghelie: „Nu m-a lovit. M-a îmbrâncit.” Carevasăzică, sindromul Stockholm are onoarea de a cunoaște și un cuplu clasic al politicii și imposturii de pe la noi.

Citit 961 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Iulie 2021 23:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.