Cîțism vs. Orbanism

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Mi-au trebuit câteva zile pentru a decanta informația conform căreia Galațiul a penetrat cu voioșie un select top european: locul al șaselea într-un clasament alcătuit pe baza ofertei gastronomice puse la dispoziția localnicilor și a vizitatorilor. Ei bine, urbea noastră dragă se află peste București, Barcelona sau Palma de Mallorca, sper că ați auzit de ele. Ca să nu ne mai întrebăm de ce a mai apărut o pizzerie în târg sau de ce s-a mai deschis un restaurant cu bucătărie fusion. Și, apropo, Banciule, putem mai mult decât să fim cei mai tari pe videochat, ca să nu adaug cu mândrie că videochat + restaurant ca lumea... De fapt, nu, că restaurantele nu sunt online, ele sunt deschise exclusiv celor de aici. Fără IP de străinătate.

* Imaginile cu lupta clanurilor de maimuțe din Thailanda n-au nevoie de comentator, nici de subtitrare. Dacă ne abținem, adică, să nu râdem nebunește, putem să ne imaginăm că într-o asemenea zonă se poate ajunge dacă și noi, oamenii, rămânem fără hrană, lipsiți totalmente de venituri și de orizonturi. Pricep că foamea le-a adus în stradă pe bietele animale: turiștii sunt tot mai puțini, din cauza pandemiei, iar localnicii nu se sinchisesc să le furajeze. La noi, ca să nu exagerez decât pe alocuri, se articulează cam în același fel clanurile de liberali care au de ales între cîțismul progresist și orbanismul tradițional.

* Atenție, urmează o informație de care nu mai scăpăm! Mai multe loturi de îngheţată vândute de un lanț de hipermarketuri au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă. Acum urmează frumusețea, esența: cei care au achiziționat astfel de produse sunt aşteptaţi, la Serviciul Clienţi al magazinelor, pentru returnarea şi rambursarea acestora. Înghețată, da? Sunt precum cauciucurile de iarnă, după ce le cumperi, le depozitezi în beci. O să vină și vremea lor. Icecream, cum i se spune în limbaj universal. Dacă-i cu vanilie și ciocolată, o devorezi în octombrie, iar dacă are urme de caramel sărat, merge cu murături în februarie. Daaa, le poți returna oricând.

* Un TIR a fost filmat cu peste 150 de kilometri pe oră pe o autostradă din România. Șoferul mașinii depășite în mare viteză a sunat la 112. Pariez că a făcut-o mai mult din invidie, la dealerul auto ar fi trebuit să apeleze.

Citit 991 ori Ultima modificare Joi, 05 August 2021 22:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.