Suntem luați cu Frumosu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Klaus Iohannis, în loc să plece la mare, ca să mai prindă vreo zi însorită pe acest an, a semnat ieri revocarea din funcție a lui Stelian Ion, care fusese demis din jobul de ministru al Justiției. Lucian Bode, jupânul Afacerilor Interne, urmează să preia interimatul. Dacă e vreo canapea corespunzătoare pe acolo... Altfel nu cred că-l va interesa provocarea.

* Stelian Ion, politicianul cu privire de Monalisa (căutați-i pozele pe Google, de acolo e!), a fost lăsat fără hățuri de către premierul Cîțu, decizie care a aprins focul în coaliția de guvernare. Cioloș zice că e gata, Barna îi cere lui Florinache să plece, iar Clotilde de la sectorul 1 face, de asemenea, afirmații țipătoare pe marginea subiectului. Să nu fie cu supărare, însă madam Armand are saci de cărat și șobolani de vânat în parohie. Are cine să tragă de păr guvernarea.

* Altfel, tipul de la Palatul Victoria, a postat ieri, când grijile sunt cu totul altele, un mesaj pentru naționala de fotbal, aia care a pierdut deja și drumul, dar și GPS-ul pentru Mondiale: "Succes, România! Astăzi câștigăm big time!" A câștiga big time e un verb nemaiîntâlnit. Nu știu să-l traduc, aproape că nu mai înțeleg nici politica, dar nici disciplina de dat cu ciolanul în chișcă. O fi vrut să zică "team", nu "time", d-aia nici cu USR-PLUS n-o să mai facă echipă.

* Mereu m-am întrebat de ce oamenii care fac anunțuri triste, dacă nu funeste, poartă nume jucăușe, oarecum pozitive. De exemplu, despre creşterea preţului la energie, care va provoca scumpiri ale alimentelor în medie cu cel puțin 10-12% în următoarele luni, a vorbit preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu. Subconștientul, pregătit de revoltă, se calmează la loc. Dom'le, când ești luat cu Frumosu, n-are rost să faci urât.

* Același domn Dragoș - nu-i mai zic și pe numele de familie, am niște comentarii nelalocul lor de făcut - consideră că preparatele din carne de porc, lactatele şi pâinea vor înregistra creşteri mai mari de preţuri comparativ cu media. Carevasăzică, asta era știrea, dar îi trebuia cutie și fundiță. Cu zece-douăsprezece procente vor crește doar scorurile alea foarte mici ori ale produselor mai puțin frecventate. Mai bine vă iau cu urâtul, de ce să vă am pe conștiință?

Citit 901 ori Ultima modificare Vineri, 03 Septembrie 2021 00:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.