Raluca și Munca, eu și Charlize

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Un regizor, care e și jurnalist, a încercat să filmeze un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România. Proiectul i s-a oprit brusc, i-a venit în moalele capului. Mihai Dragolea a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna din județul Suceava. N-a încasat-o singur, mai avea vreo doi apropiați care-l ajutau. Atacatorii s-ar putea scuza că și ei filmau o producție artistică pe bază de karate sau lupte libere. O dăm în umor, că nu se sinchisește nimeni să le închidă ăstora robinetul. S-or fi luat și tâlharii după bătăliile din PNL și USR.

* Raluca Turcan de la Muncă, iertat să-mi fie oximoronul, are o poveste frumoasă pentru micuți: "Mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim, în contextul creșterii prețurilor." Desigur, și eu mă gândesc uneori la Charlize Theron, în diverse contexte, dar pricep că nu va vizita România prea curând. Iar dacă ar face-o, sigur ar veni însoțită. Bașca, nici eu nu-s slobod.

* Idee de start-up, că altfel nu-i pot spune. Poliția de Frontieră scoate la concurs, prin încadrare directă, 420 de posturi vacante. Ăsta job, nene - e ca și cum ai câștiga la 6 din 49, chiar dacă n-ai băgat nici măcar o combinație pe bilet. În România încă se poate trăi foarte bine.

* Consilierii locali din Bârlad au votat în unanimitate pentru achiziționarea unui espressor de cafea în valoare de 8.000 de lei, cu toate că pe piață există oferte asemănătoare la jumătate de preț. Aparatul are comandă vocală și poate fi acționat și de la distanță prin nu-știu-care aplicație. Cred că acest espressor-minune trebuie să învețe și injuriile zonei. Ca să știe cum să pălească de rușine când va rămâne fără apă sau cafea măcinată. 

* Cel mai puternic om de pe planetă - astfel i se spune de ceva vreme președintelui Americii, oricare ar fi acesta - Joe Biden a uitat numele premierului australian, la semnarea acordului istoric pentru submarine nucleare. Într-un fel trebuia să-l apeleze și i-a ieșit următoarea expresie: "Tipul acela de la Antipozi." Despre asta-i vorba în mileniul al III-lea, și cel mai viguros ins de pe Terra, ezitant și tulburat de tot ce-l înconjoară, uită de la mână până la cavitatea bucală. Extratereștrii se pot liniști, n-avem cum să-i mai invadăm.

Citit 840 ori Ultima modificare Vineri, 17 Septembrie 2021 23:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.