Șică, tunde iarba, mă!

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Abia acum pricep de ce Iohannis a simțit nevoia să se pozeze și să se plimbe cu Sorinel Puștiu', manelist profesionist, pe străzile din New York. Oricât de rece l-am considera, omul are trăiri: știa ce film prost avea să fie pus în scenă la Romexpo.

* Evident, la congresul PNL s-a votat perfect democratic, adică s-au trimis pe șest fotografii cu votul băgat în urnă. Ca să știe șeful direct cui i-a fost direcționat. Când și-a băgat și presa nasul, au mai fost șterse câteva imagini, măcar de dragul spectacolului. Și cât de mult credeam că o asemenea epocă a apus o dată cu selecționarea lui Dragnea la Rahova...

* Cîțu e noul președinte al urmașilor lui Brătianu, iar deciziile rămân în bătătura Cotrocenilor. Orban, ca orice entitate extrasă de la butoane, devenise periculos - golful i se părea brusc disciplină exclusivistă, odorizantul din camera liberalilor dădea semne de oțețire, părea că nu s-a mai aerisit de ceva vreme, iar Șică își luase inima-n dinți pentru a trage un semnal de alarmă. A fost trimis la tuns iarba, doar se știe că golful are nevoie de un strat subțire. Și foarte des.

* În ciuda faptului că și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, Orban nu face un pas în spate fără a avea o piruetă în plan. Există cu siguranță un studiu de prefezabilitate, altfel afirmația sa de după alegerile interne, "parteneriatul Orban - Iohannis s-a încheiat", nu și-ar fi găsit rostul. Corespondentul postului de radio Europa Liberă a consemnat o declarație și mai tare, presa mainstream ori n-a prins-o, ori a ocolit-o cu bună știință: "Iohannis și serviciile au distrus partidul." Urmează meciuri incendiare, se va scanda cumplit de pe margine în timp ce economia va dudui. Dudui cu d, nicidecum cu s.

* Doar mie mi se pare un soi de autodenunț? După hărmălaia de la Romexpo, premierul a anunțat creşteri de pensii, salarii şi alocaţii de la 1 ianuarie: "Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic." De ca și cum PNL-ul ar fi la guvernare cu susținerea a peste 60 la sută dintre membrii celor două camere ale Parlamentului. Campania electorală continuă, ne mai trebuie niște popcorn.

Citit 924 ori Ultima modificare Duminică, 26 Septembrie 2021 23:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.