Ne scapă școala de copii?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Avem o declarație a unui cunoscut jurnalist de la noi. Cosmin Prelipceanu, om de scaun la Digi 24 (cinstit, subsemnatul nu l-a mai văzut de ani buni în condiție bipedă), i-a spus în direct ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, că școala trebuie să aibă altă menire: "Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala." S-ar ridica unele probleme:

1. De ce școala nu ne scapă de copilași încă din prima zi de viață a bebelușului, cum i se spune? Să-l hrănească, să-l schimbe regulat de scutec, să-l adoarmă, să-i spună povești, să-l țină în brațe (o, da, să-l ia de fiecare dată când cel mic, învățat cu binele poate prea repede, se smiorcăie), să-i întărească încrederea în forțele proprii, să-i inoculeze principiile fundamentale (e vorba, senior Prelipceanu, de așa-numiții 7 ani de acasă)?

2. Atunci când școala în România va fi gratuită, așa cum scrie în Constituție, căci ea nu este free, putem doar să glumim pe seama afirmației ridicol de stupide a jurnalistului de la Digi 24. Aveți cinci minute să discutăm despre gratuitatea doar în acte a educației mioritice? Poate că l-ar ajuta pe domnul nostru Cosmin, i-ar face agenda unei emisiuni speciale.

2 bis. Și ieri am achitat o sumă în contul gratuității învățământului autohton. Culegere, manual, auxiliar, ceva din această zonă. Ca să fie limpede cât de mult a perorat cetățeanul Cosmin în prime-time.

3. Care școală să-mi subtilizeze odrasla? Acea școală care încă este condusă exclusiv pe linie politică, plecând de la inspectorate care se ocupă și de numerologie, până la directorii unităților de învățământ care n-au cum să acceseze o asemenea funcție fără carnet de partid?

4. Despre ce școală este vorba, tot aceea care îi oferă elevului cunoștințe cât să fie nevoie neapărat de ore suplimentare la domiciliul profesorului? Pe bani! Despre meditații este vorba și nu generalizez. Dar nu vorbesc despre dascăli, unii dintre ei meritând cu prisosință acest termen cu o neprețuită valoare simbolică, ci despre conceptul de școală, care ar trebui să-i scape pe copilași de tartorii care i-au adus pe lume și i-au educat.

5. Mă aștept ca Prelipceanu să-l invite în direct și pe ministrul Apărării. Cum pentru ce, nu e clar că deranjăm?

Citit 1188 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Septembrie 2021 23:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.