Decedez să mă tratez

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Campania de vaccinare pare că s-a dezmorțit, însă există destui politicieni care își fac de treabă fără să-i fi angajat cineva. De pildă, Alinuța Gorghiu intră în istorie cu o replică dată ieri, pe Facebook, unui oarecare utilizator de internet. Îi spune ăla, cu destui bulbuci pe marginea cavității bucale: "Sunteți jalnici. Dacă mă duc să mă vaccinez, îmi garantați în scris că răspundeți dumneavoastră dacă pățesc ceva?" Iar Gorghiu punctează ca în NBA-ul gândirii: "Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alții." Deja e poetă, se înscrie cu viteză cu șanse uluitoare pentru a lua Premiul Nobel pentru Literatură. În 2022, căci anul acesta s-a dat, Mircea Cărtărescu ratând încă o dată.

* A muri pentru tine mi se pare totuși egoism. Trebuie s-o faci pentru comunitate, pentru țară, pentru întreaga omenire. Dar Gorghiu are instrumentar sărăcăcios. Și, dacă e să mă uit de șaptezeci de ori peste text, găsesc și alte interpretări. A muri pentru sănătatea personală este, de asemenea, o minunată oportunitate: să decedez ca să mă tratez, atât mi-a șoptit eul dimineață, mi-e teamă, mă deshidratez, pe bune, asta nu mai este viață.

* Șică Orban nu votează Cabinetul Ciucă. Poate pentru că începe cu litera C, că și domnul Cîțu se încadrează aici, dar și Ciolacu sau Cioloș. Apropo, a mai rămas vreun C din politică la care ar putea apela K, în eventualitatea în care Parlamentul va vota pentru prelungirea crizei?

* Haioșii se întrec pe sine, iar simțul ridicolului este la ATI. Iată declarația de ieri a lui Dan Barna: "USR va intra în opoziţie, acest lucru este foarte clar." Când nu strângi decât 16 procente în alegerile parlamentare, unde ai dori să zăbovești, Dănuțe? Și eu m-aș juca cu coroana reginei Marii Britanii, dar nu prea vrea mămăița...

* Jose Mourinho este acest Cîțu al antrenorilor de fotbal, după ce echipa sa, AS Roma, ditamai brandul în istoria fotbalului, a luat șase goluri într-o deplasare în Norvegia. Nici nu știu cum se scrie numele acelei formații. Jose, și tu vei fi schimbat!

Citit 1174 ori Ultima modificare Vineri, 22 Octombrie 2021 19:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.