Portofolii, portofolii...

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Componența noului Guvern al României miră și distrează în aceeași măsură, de ca și cum am mai avea chef de hlizeală. Dar cine mă cred să fac cronica înainte de meci, mai ales că antrenorul unora dintre miniștri, e vorba de Ciolacu, nici măcar nu-i cunoaște pe toți?! Și încă se mai umblă la anumite nume, se mai schimbă câteva posturi... Inclusiv coaliția de guvernare poate să plesnească în toiul iernii: materie primă low budget, n-ai ce să-i faci, iar mâna de lucru a emigrat de mult.

* Galațiul a fost aproape-aproape să fie reprezentat într-un minister al Executivului Ciucă, dar senatorul Humelnicu, fost fotbalist și ex-city-manager, sfătuit de la centru, a renunțat. Sau asta era bârfa pe seară. Ca și cum Dâncu ar avea vreo legătură cu Apărarea, iar Roman cu digitalizarea. Ca și cum Turcan, exclusă în lacrimi din ecuație, n-ar fi putut ajunge premier. Merita măcar pentru abnegație.

* Apropo de conul Ciolacu. Sinistrat din punct de vedere lexical, Marceluș de la Buzău a încurcat portofoliul cu un obiect palpabil din care ar trebui să sară hârtii iscălite: "Domnul Dîncu va ocupa «portofelul» Apărării." Fără să conștientizeze că portofelele sunt la Finanțe, Economie sau Dezvoltare, șeful PSD-ului și-a consfințit poziția în cartea de istorie hazlie a politicii dâmbovițene.

* Ne-am putea trezi cu o melodie nou-nouță în folclor, dacă tot nu ținem la termeni. Ciolacu, dacă s-ar bărbieri măcar săptămânal, ar avea figură de conducător de orchestră și i-ar sta onorabil cu o vioară plângăcioasă ca să umble la afectul celor mulți: "Portofolii, portofolii / Ne-am întors toți în fotolii..." Și ar fi călare pe temă, deoarece președintele Iohannis ne lăsa impresia că nu se va lăsa dus de la Cotroceni până nu va vedea formațiunea social-democrată la doi metri sub pământ. SRL.

* De cealaltă parte, Florin Cîțu a fost votat în silă președinte de Senat. Merge și fără pauză: desenat. Primăvara lui 2022 n-are cum să-l prindă în funcția de lider al PNL-ului lui Klaus. Doar să ne atace Putin și, implicit, să avem altele pe cap.

Citit 1155 ori Ultima modificare Marți, 23 Noiembrie 2021 23:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.