Analfabetism patriotic

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* A mai trecut o Zi Națională și iarăși am ratat tradiționala fasole cu ciolan. Nu cred că acest fel de mâncare are legătură cu prima zi din decembrie, dar cozile de pe la târgurile din oraș m-au făcut să rămân numai cu mirosul în fosele nazale. Sper să pot fi considerat în continuare bun român.
* Altfel, așa cum constatam și cu alte ocazii (ieri m-au alertat alți confrați că situația s-a agravat), iarăși am asistat la festivisme ieftine, însă când e vorba chiar să arăți că-ți iubești țara, preferi să rămâi restant. E greu să înțelegem că națiunea înseamnă și ființa care le scrântește din punct de vedere civic. O vedem zilnic sub diferite forme. Decât să râdem de ea (de ironizat, se poate o dată, de două ori), mai bine încercăm să o ajutăm. Fără să fie nevoie de scutieri și fără să părem că le cunoaștem pe toate. Și la patriotism suntem destui corijenți. Chiar analfabeți.
* Cinstit? Faza de ieri, de la paradă, cu președintele Iohannis ducând mâna la inimă în timpul intonării imnului național, a fost o mostră de cabotinism. Când la numai câteva ore de la explozia unui spital, nenorocire soldată cu morți, tu fugi la cristiane pe derdeluș, permite-mi, dacă se poate, să nu te mai cred. Căci, da, te-am crezut și te-am și votat. Este adevărat, n-am primit nicio distincție ca să-mi fac drum pe la Cotroceni și s-o arunc din mers, eventual cu cârdul de jurnaliști după mine. Nici nu mi-s la fel de celebru ca alt actor, meșterul Manole.
* Ciolacu a luat declarația lui Boc, aia fotbalistică, și a stricat-o de tot: "PSD e mai Steaua, PNL e mai Dinamo. Când mergeau la echipa națională, toată lumea lucra pentru ţelul comun". N-am priceput nimic. Dar și ei se dau patrioți.
* Nu știu care specialiști consideră că luna decembrie este cea mai depresivă din an. Presupuneam că ianuarie și februarie candidează pentru acest statut nerâvnit. Măcar în așa-numita lună a cadourilor putem să ne păcălim ușor cu un pahar de vin fiert.
* Futurologii anunță că viitorul real va fi o lume confortabilă, fantastică și înspăimântătoare. Dacă mă uit prin jur, la hiper-inflația din Turcia și la nebuniile mioritice, cred că acel viitor deja se instalează și face probe de microfon. Doi-zece, doi-zece...

Citit 432 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Decembrie 2021 23:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.