Să fie războiul în 4K, da?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Carevasăzică, la asta nu v-ați așteptat, tot cancanul face cărțile. Un tabloid german - e vorba de Bild, dar e tabloid, adică un soi de Libertatea pe vechi - a dezvăluit planurile țarului Putin de a invada Ucraina. O publicație de specialitate, cu inși care pricep geopolitică și rumegă actuala situație socio-economică a Europei, n-a putut agăța ditamai pomana. Ne-o oferă un cotidian care caută cu aceeași preocupare și bârfe din dormitorul vedetelor. Iar dacă s-a nimerit să fie Bild, titlul ar fi trebuit să arate cam așa: "N-o să-ți vină să crezi cu cine se va pupa pe ascuns Putin după ce va ocupa două treimi din Ucraina! Paparazzii noștri vor fi acolo."

* Evident, n-o să alunec din cauza acestei fente, niciodată planul unui potențial invadator nu va transpira atât de repede și cu detalii atât de bine puse la punct. Sunt evidențiate etapele, se știe și ce armament va fi utilizat în fiecare bătălie... Iar alături e publicat horoscopul. Să fim serioși! Poate fi doar o diversiune, căci bătrâna Uniune Europeană are destule bube pe cap. I se schimbă cancelari, apar figuri ciudate la orizont, se vorbește tot mai intens despre vaccinarea obligatorie, facturile la energie ne pun părul pe bigudiuri, ba chiar se aude că unele țări vor rămâne fără gaz peste iarnă. Dacă se va difuza războiul pe Netflix, n-o să mai avem nimic de comentat. Sau se vor găsi unii să-l ceară direct în 4K.

* Stabilisem deja că gazetarul Popescu, cunoscut ca CTP, și-a văruit prin toate camerele vastelor sale competențe și iese la drumul mare să mai spoiască un perete, ceva. Cum se mai naște un subiect, hop și opinia fostului boss de la Adevărul. În weekend a pozat în teolog cu capul descoperit: "Oamenii pleacă de la biserică cu iluzia că Dumnezeu le dă sănătate, că va ieftini mâncarea, curentul." Și dacă ar fi așa, nu e treaba ateului CTP pe unde navighează nădejdea celor mulți. E lipsă de bun-simț, chiar dacă pare cool să râzi de creștini. Popescu, jurnalist cu background, poate analiza în schimb una dintre aberațiile lui Arafat: posesorii certificatului verde au voie să circule indiferent de oră, dar pe stadion, adică într-un mare spațiu deschis, nu li se permite accesul după ora 21.00. Dar presa nu trebuie să comenteze măsurile autorităților, nu? Parcă așa era la Scânteia.

Citit 561 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.