Wow (cum ar zice Cîțu), discriminare?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Uraaa, se va putea merge la mall și cu test antigen făcut la clinicile fast-food! Că sigur vor apărea pe lângă centrele comerciale, ca să te holbezi apoi pe la țoale și la cinematograf. Să fii în ton cu fițele. E o măsură care face parte dintr-un pachet de "relaxări", cum sofisticat le numesc presa și politicienii de când i s-a dat pedală pandemiei. "Astfel eliminăm o discriminare care a existat constant în ultimele luni", afirmă cu subiect și predicat ministrul adjectiv al Sănătății. E vorba de profesorul Alexandru Rafila, altfel nu i s-a zis până a intrat în PSD. Wow, cum ar spune Cîțu, wow! Carevasăzică, exista o discriminare? Dacă o ziceam eu până mai ieri, (sau oricine altcineva), eram considerat idiot sau terorist. Cum discriminare? Și-a permis Guvernul așa ceva într-o democrație? Bine, nu l-aș contrazice pe ministrul Sănătății, e medic, e fost colaborator al Organizației Mondiale a Sănătății, chiar se pricepe. Așteptăm următorul abuz.

* Care ești Paul, nene, și i-ai stricat casa lui Liviu Dragnea? Mustăciosul a plecat din locuința conjugală, după ce a aflat că Irinuca i-a trădat sentimentele printr-o aventură cu un tânăr gălățean care deține o importantă firmă de construcții din orașul nostru. Îl cheamă Paul, se limitează a scrie presa națională. N-ar fi putut pica un Dănuț la mijloc, însă ironia sorții e alta: unul care construiește, care ridică de la zero, tocmai a dărâmat un acoperiș sentimental.

* Mă întreabă prietenii dacă am văzut filmulețul cu Moș Crăciun din Norvegia, acel clip destul de lung în care spiritul bucuriei din zorii vieții noastre se tăvălește - nu se vede acest lucru, sunt imagini aluzive - cu un ins îndrăgostit lulea de stăpânul renilor. L-am frunzărit, nu mi s-a părut vreo șmecherie de copywriting. La fel ne-au prelucrat-o pe Snow White (zisă și Albă-ca-Zăpada) într-o variantă măslinie, ca să se gudure și corectitudinea politică. Cinstit? Copilul din mine trăia doar cu impresia că fostul Moș Gerilă e virgin, că se ține departe de lumea carnalului. A-l coborî cu forța în rutina zilelor noastre nu e altceva decât destrămarea unei magii, vicierea ei. Lăsați-l pe Santa Claus să ne iubească pe toți, că nu se știe cât va dura relația pasageră cu insul de la Oslo și rămânem și fără cadouri sub brăduț! Semnează Dănuț.

Citit 602 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Decembrie 2021 23:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.