Textierul comic Iohannis

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Conversațiile de pe Facebook, WhatsApp și alte aplicații ar putea fi interceptate de autorități. E un proiect de lege băgat la sertar de Guvernul Cîțu. Bine că ale mele gânduri sunt exprimate public în această pagină: altfel, facem apel la strategii vintage, scoatem "șopârlele" de la naftalină, întocmim hand-made scrisorici parfumate, reinventăm roata.

* De mult n-am mai râs ca la ultimele postări ale lui Klaus Iohannis, pe Facebook. A fost șpilul cu anticorupția, ceva nemaipomenit, de s-au distrat și românii deja îngropați de facturi. Ieri, șeful statului a revenit cu una și mai bună: "Autorităților nu le este ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale." Zici că e textierul lui Țociu și Palade, atât de tare le trântește. Mi-e teamă să nu bage și bancuri porcoase, că i-am mai auzit pe cei doi la o nuntă...

* Dar să v-o zic pe aia cu anticorupția, că tot a fost serbată o zi internațională de combatere a flagelului: "Corupția erodează societățile și încrederea în instituții, alimentează sărăcia, inegalitățile și, cel mai adesea, se manifestă prin deturnarea puterii publice și folosirea sa în interes personal sau de grup. România are nevoie de legi clare, predictibile, drepte, de instituții funcționale, care să poată lucra la capacitate maximă." Ai zice că Iohannis și-a învățat pentru teză și acum repetă mecanic: speră să împuște un 6. Mai are un 4 din vară, îi iese media. Dacă ne-ar fi citit această poezie cu vers alb la televizor, ar fi avut și mai mari probleme. Nu poate pronunța corect termenul, mereu îi iese "corupțea", în loc de "corupția". De aia o fi fost ușor abordabil și pentru Ciolacu.

* Al nostru de la Cotroceni s-a conversat cu Joe Biden, tipul care sper să conștientizeze măcar cinci minute pe zi că e președintele Statelor Unite ale Americii. Soțul doamnei Carmen de la Sibiu și-a făcut datoria, transmițându-i că "e nevoie să ne asigurăm că NATO e pe deplin echipată pentru a răspunde provocărilor Rusiei." La final, marele Joe a întrebat unde e toaleta și dacă se mai difuzează desene animate cu Lolek și Bolek. În rest, ne-am asigurat că Revelionul din Ucraina nu va beneficia de spectacol pirotehnic plătit de Vladimir Putin.

Citit 648 ori Ultima modificare Vineri, 10 Decembrie 2021 23:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.