Trântim felina în băltoacă

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* La mulți ani și fie ca noul an să ne cupleze întreaga materie cenușie la toate mufele existente deasupra capului. Să încercăm să procesăm mai mult, cu toate că nu mai este un "must have". Eu încurajez gândirea critică, asta însemnând și contestarea rândurilor pe care le pritocesc zilnic în "Viața liberă". Logica subsemnatului nu diseminează mereu după meta-analize, poate și de aceea i s-a oferit în continuare spațiu. Ține de pitoresc, deci și de puțină inconștiență.

* Zice-se că pășim în Anul Tigrului de Apă, potrivit Zodiacului Chinezesc, acesta fiind anul în care visele nebunești devin realitate. E părerea astrologilor, chiar dacă nu li s-a părut dubioasă, dacă nu chiar ditamai oximoronul trântirea felinei în băltoacă. Sper ca țarul Putin să nu fi visat vreo părticică de Ucraină... S-o fi pupat sub vâsc?

* Poliția din Olanda a spart o petrecere ilegală cu sute de oameni, în noaptea de Anul Nou. Mai multe persoane au fost arestate. Petrecere "ilegală"? Nici pe timpul lui Nea Nicu nu v-ați întâlnit cu o asemenea expresie, probabil doar la penitenciar să existe o asemenea năzdrăvănie lexicală. Sau în Coreea de Nord. Inșii ăia din Țările de (foarte) Jos erau vaccinați. Poți să pomenești o petrecere "imorală", "indecentă", ținând cont de criza sanitară, însă atunci când Poliția te arestează din mijlocul unor acțiuni care pot fi intitulate "Pinguinul" sau "Meneaito", n-ai cum să te aștepți la un an grozav.

* Poate și din aceste motive, mulți străini au ales România de Revelion. S-a petrecut ca pe vremuri, am devenit un El Dorado al bairamurilor de sărbători (cine s-ar fi gândit la așa ceva, când în octombrie eram oaia păduchioasă a Europei?), chiar dacă unii ciocli care beneficiază de mediatizare și-ar dori anularea sine die a tuturor petrecerilor. Mă aștept să ne lovim și de sintagama "masă îmbelșugată ilegal, cu salată de boeuf de contrabandă". Pe bune, pe lângă un petrecăreț "ilicit", violatorii deja nu mai par niște monștri...

* Unii serbează cu sinele, alții au pocnit de mi-au făcut urechile franjuri. Iar Florin Cîțu, ex-premierul României, mai are niște cubaneze în sertar. Acesta a fost mesajul său de trecere în 2022: "Life is a journey, not a destination." Capisci?

Citit 692 ori Ultima modificare Duminică, 02 Ianuarie 2022 23:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.