Contabilitate precară

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Agențiile de presă anunță că Ministerul Finanțelor a planificat pentru această lună împrumuturi de 4,4 miliarde de lei de la băncile comerciale. Ca orice român responsabil, se pleacă la drum cu un telefon dat la prieteni, eventual un SMS vârtos - "băi, n-ai să-mi dai și mie niște bănuți? ți-i dau eu înapoi."

* Titrează digi24.ro că 1 ianuarie 2022 intră în istorie drept ziua cu cele mai puţine persoane vaccinate anti-Covid în România. Prima zi din an, când cei mai mulți nu coboară din pat după ce s-au tolănit la 5 dimineața, n-are nicio însemnătate. Mai e și sărbătoare, că e ziua lui Vasile (Florin Cîțu parcă era și Vasile), dar unii sunt îndrăgostiți de statistica pură. Nu e jurnalism, ci contabilitate precară. Am jignit femeile de serviciu când mi le-am imaginat în fața unui laptop.

* Lumea a serbat intrarea în 2022, dar o țară din Africa a rămas în 2014, an în care a intrat pe data de 11 septembrie 2021. E vorba de Etiopia. Aș cere grabnic azil politic, pe motiv că republica în care locuiesc mă face mai bătrân decât sunt.

* După irlandezul care a intrat beat în Parlamentul României și italianul care s-a cocoțat pe gardul Muzeului "Colecțiilor de Artă" din București, mă aștept să aflăm că nu-știu-care politician de pe la noi sare primul calul în noul an. Și nu e obligatoriu să fie vorba de Diana Șoșoacă, amatorismul este cu adevărat ofertant.

* A apărut un vlogger din Poliția Rutieră care spune plugușoare pe bază de Bode, ministrul de Interne, și boacănele sale, fiind evidențiate și alte bube din sistem. Godină nu era destul, mă întreb deja dacă Dorian Popa și Selly n-ar îmbrățișa și un part-time la secția de proximitate. Să facă o mică anchetă, să împartă amenzi...

* Ucrainenii sunt mai îngrijorați de facturile la încălzire decât de o invazie rusească. Dacă nici acesta nu e titlu de bestseller, înseamnă că nu ne mai pricepem la literatură, bancuri, pase cu călcâiul și nici la bolizi cu cirezi de cai-putere.

Citit 650 ori Ultima modificare Marți, 04 Ianuarie 2022 00:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.