Două colive, monșer!

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Noțiunea de "breaking news" a intrat în Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române (DOOM), lansat zilele trecute. Tocmai când și-a pierdut de tot sensul, a fost luat de urechi și plasat într-o cărțulie care nu mai interesează pe nimeni. Și "fake news" a sosit cu aceeași barcă, iar diagnosticul este similar - nu mai știi când informația oficială e, de fapt, diversiune și când bârfa are damf și corp de adevăr. Ca să nu mai șușotească unii că Academia Română nu prea lucrează...

* Mi-e tot mai greu să urmăresc știrile venite ca de la Telejurnal. OMS zice acum ceva, același OMS își ascute dantura și revine a doua zi cu precizări care le încalecă pe cele date publicității cu 24 de ore în urmă. Acum e periculos Omicronul, acum nu mai e, cu toate că asta spuseseră și medicii din Africa de Sud încă din luna decembrie. Se face politică și la capul răposatului, așadar mă minunez în van. Două colive, monșer, și o linguriță de plastic!

* Cel mai valoros tenismen al planetei, de sârbul Djokovici e vorba, va fi primit la turneul de tenis din Australia cu toate că nu este vaccinat. O concluzie la botul calului? Virusul nu e chiar atât de periculos, el depinde în primul rând de rating și de încasări. Bună seara!

* Patronatele din România anunță că pâinea s-a scumpit cu 23 de procente în ultimele șase luni. Trecem pe cozonac, ar putea să dicteze unii de pe la Cotroceni care consideră golful un sport cu deschidere la cei mulți. Unii? Iertare pentru pluralul abuziv!

* Un șofer fără permis, fără ITP și RCA a fost prins de polițiști la volanul unei mașini furate și sub sechestru, în Prahova. Unde i-o fi stat capul? Mai trebuia să iasă pozitiv și la testele de alcool și de substanțe halucinogene și mai bătea un record. 

* Altfel, un vasluian beat aflat în carantină a mers la păcănele, apoi a blocat traficul de supărare că a pierdut și a bătut un instructor auto. Îți vine să te întrebi cine a plantat instructorul auto în drum, vorba șlagărului. De fapt, de ce consumase alcool tipul din județul vecin? Ca să fie previzibil, nu văd altă explicație.

Citit 678 ori Ultima modificare Joi, 06 Ianuarie 2022 00:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.