Comunicare cu dinamită

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Zilnic se anunță noi scumpiri la diverse alimente, însă ar trebui să renunțăm la obiceiul păgân de a mânca în fiecare zi. Doar astfel vom reuși să ne bucurăm și de majorările de salariu.

* O companie auto căutată de românii potenți financiar și-a informat clienții asupra unui defect tehnic care ar putea provoca un incendiu la anumite modele, adăugând totuși că o rechemare în service nu este posibilă momentan întrucât componentele necesare pentru rezolvarea problemei nu sunt disponibile. Carevasăzică, mecanicul auto nu se va putea minuna ca intelectualul în talcioc: "Pfuai, cine v-a umblat aici (încă din fabrică)?" Iar mesajul subliminal este: "Din păcate, o să luați foc... E loterie. Noi măcar v-am anunțat." De mult n-am mai întâlnit o asemenea dinamită în procesul de comunicare.

* Oarecum pe același palier, dar nu la fel de stupid, se situează anunțul următor al unor hipermarketuri: "Portocale cu pesticide și cu etichete schimbate au fost retrase din magazine. Cei care le-au cumpărat sunt sfătuiți să nu le consume." Poate nu știați, dar unii dintre compatrioți cumpără citrice deoarece au nevoie de muniție. Bătăile cu perne (asta nu e violență domestică) țin mai mult de Occident.

* Un camion încărcat cu marfă a rămas suspendat la peste 300 de metri, pe un drum îngust de munte din nordul Chinei, după ce șoferul a fost ghidat greșit de GPS. Propun să desființăm indicatoarele rutiere, inteligența artificială ne poate scoate din impas. Ne și anină cumva, dar detaliile au avut mereu un parfum aparte.

* Ministrul Sănătății a anunțat când s-ar putea închide școlile. În fața acestui titlu pe care copilul din dotare îl aplaudă furtunos nu pot decât să întreb, fără urmă de retorică: "De tot?"

* Barurile din Brazilia își aleg clienții în funcție de preferințele politice. Aș spune că nu e singura țară care procedează astfel, și la noi se intră la fel în restaurante. Știu, gluma e foarte subtilă - dacă nu mi-o laud eu, n-are destule motive Arafat să mi-o interzică.

Citit 665 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Ianuarie 2022 00:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.