Infringement. Dar și frige

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* România ar urma să elimine TVA-ul la alimentele esențiale, ca să mai putem digera ceva în contextul inflației galopante. Și al crizei economice, în general. Ungaria anunță că deja a plafonat tarifele unor produse de bază, însă la noi situația e complicată. Dan Vîlceanu, prietenul lui Cîțu înfiletat ca ministru la Investițiile și Proiectele Europene, consideră că această măsură contravine nu-știu-căror directive ale Uniunii Europene. "Riscăm infringement!", zbiară artistul, în vreme ce muritorul de rând simte cum îl frige foamea. E și joc de cuvinte, însă unii vor și plânge. Suntem conduși de netalentați cu carul. De Grigorescu.

* Mi-aș dori ca, pe lângă ouă, carne, lapte și zahăr, să fie inclusă și cafeaua pe lista produselor care vor mai putea fi achiziționate fără credit bancar. Moldovean fiind, mă gândesc și la un pahar de vin. Bine, merge și o bere la jumătate.

* Deja nu mai vreau să știu cum evoluează cazul Djokovici. E posibil ca și după calificarea în finala de la Australian Open să se pună problema retragerii vizei și expulzării sale la Belgrad, chiar dacă asta ar însemna ciuntirea celui mai important meci al turneului. A mințit și Nole? Foarte posibil, dar balul era început. El ajunsese când becul fusese spart.

* Potrivit unui studiu recent (e mâna europenilor), "tulpina Omicron ar fi intrinsec mai puțin gravă decât varianta Delta". Medicii din Africa de Sud rosteau această romanță încă din luna noiembrie a anului trecut, așadar am mai pierdut încă o lună și ceva pentru a afla ce se știa deja. Previzibil. Zici că întreaga planetă e angajată la buget - trei inși pe o mapă. Sapa, între timp, ruginește.

* Am izbutit să-mi achit în aceeași lună facturile la gaz și energie electrică și deja m-au sunat vreo 17 ONG-uri ca să le fac niște donații. Ce repede zboară veștile!

* Noul prefect de Vaslui are un nume fabulos, Daniel Garincha Onofrei, semn că și Copacabana s-a născut la sat. Este cel mai haios substantiv propriu din politica autohtonă, după William Brânză.

Citit 609 ori Ultima modificare Joi, 13 Ianuarie 2022 23:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.