Brrr, Nole, brrr!

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* S-a încheiat telenovela, anunță presa de la noi, cu toate că lipsa de imaginație nu are naționalitate. Și pe la ei se scrie după șabloane, e mai safe, cum se spune. Bancul de lucru se strâmtorează, uneltele nu se mai fabrică și trebuie să fii primul care anunță cu centură de breaking news: Djokovici a fost dat afară din Australia. Sorry, ca să răspund în maniera romgleză, dar aceasta n-a fost o telenovelă, ci o comedie a erorilor. Cu dramă inclusă, dar dacă te-ai uitat până acum doar la "Armele Mortale" difuzate de Pro TV, n-ai cum s-o sesizezi.

* Ar mai fi ceva. Văd că abia ieri au titrat publicațiile de limbă română că sârbul, încă numărul 1 ATP, a fost expulzat, și nu deportat, cum ni s-a transmis în ultima săptămână. Cunosc, DOOM-ul a primit marfă, însă a deporta și-a păstrat sensul: a trimite forțat pe cineva într-o regiune îndepărtată, într-un lagăr de concentrare. Nole a fost trimis acasă la taică-su, așadar colegii de breaslă mi s-au făcut de râs.

* După întreaga poveste cu respingerea celui mai mare tenismen în activitate (poate și din toate timpurile), am rămas cu declarația franțuzoaicei Alizé Cornet: "Cunosc prea puține ca să judec situația. Ce știu este că Novak a fost primul care a sărit în apărarea jucătorilor. Dar niciunul dintre noi nu a sărit în apărarea lui. Fii tare, Novak!" E mai mult decât orice instanță și lege de pe Terra, e doza de empatie uitată undeva, în soare. Se topește treptat, mai repede decât ghețarii-vedetă. CTP și ceilalți jurnaliști au tot dreptul să judece, să întoarcă subiectul pe toate fețele, nu și colegii de întrecere ai tipului devenit paria global. Federer a tăcut mâlc, nu i-am văzut poziția pe nicăieri, în vreme ce Nadal, prin afirmațiile sale ațâțătoare, părea angajat la Serviciul de Pașapoarte din Melbourne. Nu e trist, ci bizar.

* O școală din Bârlad a primit o factură la gaz de 54.000 de euro. În lei, 270.000! Dar e mai mișto "telenovela Djokovici", avem prilejul de a-l ataca pe unul care habar n-are limba română și care, oricum, e prins și cu altele pe cap. Abia acum putem vorbi despre deportare. Va fi deportat confortul, disperarea își face loc treptat în realitatea cotidiană. Huo, Nole, brrr!

* Ieri a fost Ziua Internațională a Statului Degeaba. Iarăși n-am serbat, mi-am găsit de lucru prin casă. Sunt pasibil de amendă?

Citit 898 ori Ultima modificare Duminică, 16 Ianuarie 2022 22:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.