Boschetarii suntem noi

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Luați de la domnul Bode, fost ministru la Transporturi, actualmente boss la Interne: "Definirea comportamentului agresiv este noutatea în modificarea legislației rutiere." Gurile neperformante i-ar sugera să înceapă cu șoferul domniei sale, tipul care, în ciuda slalomurilor pe drumurile naționale, i-a provocat somnolență pe bancheta din spate.

* Comportamentul agresiv din trafic este doar un sofism de infrastructură. Nu lărgim rutele, autostrăzile nu parcurg zonele esențiale din țară, în schimb ne întrebăm de ce unii nu mai rezistă în coloană. Și, firește, îi sancționăm și mai dur. Ca să ne știe de superiori.

* Tot Bode ne umblă la coarda sensibilă, am și vărsat două lacrimi: "Mi-a venit factura la energie 1.700 de lei pe decembrie. Și stau în chirie." Că o sta în chirie pe Arena Națională, nu știu dacă ne mai privește.

* Un medic din România vine cu o interpretare personală ca să-i sensibilizeze pe pasionații de masticație. Și nu se referă la cei care rostogolesc gumă prin cavitatea bucală: "Noaptea este pentru odihnă, nu pentru mâncare, iar obiceiurile alimentare proaste duc la obezitate." Paznicii de frigider, pe timp de noapte - iată un nou job pentru nomenclator! Aș aplica.

* Directorul unei școli din Arad, după ce a primit o factură uriașă la energie, susține că a fost șocat, dar în primul rând pentru că în clase a fost frig. E genul de mirare bucureșteană pe marginea complexității realităților sociale. Nu-ți mai pui problema că dai o avere la întreținere, important ar fi să și ieși întreg din iarnă. Să nu degeri de frig, asta rezoluție pentru noul an.

* Una tristă, ca de final de săptămână, ca să ne dăm seama în ce impas a ajuns umanitatea. Un fotograf francez de 84 de ani a murit de frig după nouă (NOUĂ!) ore de agonie pe o stradă din centrul Parisului. CENTRUL PARISULUI! Niciun trecător nu l-a ajutat. Salvarea a fost chemată de o persoană fără adăpost. UN BOSCHETAR, cum ne place să zicem, când, de fapt, boschetarii suntem noi. Dacă s-ar fi întâmplat la Vaslui, am fi avut un întreg arsenal de ironii, însă nenorocirea s-a petrecut în Orașul Luminilor. Se sting toate.

Citit 754 ori Ultima modificare Vineri, 28 Ianuarie 2022 23:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.