Universalitatea bădărăniei

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Suntem una dintre cele mai importante țări ale NATO, spune ministrul Apărării. Vasile Dâncu e fostul coleg de partid al lui Mircea Geoană, românul care face cafelele și care aerisește dimineața camerele organizației nord-atlantice. Strict, din acest punct de vedere, n-ai cum să-l contrazici pe mustăciosul cu retorică de filosof exmatriculat fără motiv din grupul de la Păltiniș. Păltiniș, am zis? Mă iertați, domnule Iohannis, sper să nu fi stricat stratul de pe pârtie!

* "Nu este o opţiune reintroducerea serviciului militar obligatoriu, dar vom lansa stagiul militar voluntar." Afirmația îi aparține tot lui Dâncu. Mă cam iau frisoanele (deși am făcut armata), negația omului politic dâmbovițean, oricare ar fi fost formațiunea din spatele său, a avut mereu valoare de enunț, de proiect amplu. S-a pozitivat în modul, cum ar zice profesorul de matematică. Parcă văd că pe front n-o să te mai poți plimba fără certificat kaki și fără cască...

* Un spectator a intrat ieri pe teren, la finala de tenis de la Australian Open. Persoana în cauză avea un banner în care cerea abolirea detenției pentru refugiați. Nu cunosc cauza, m-a interesat doar spectacolul și am constatat că vaccinarea contra mojiciei încă n-a început. Și e departe de înfăptuire. Pe un teritoriu care se consideră aproape steril, inșii care și-au permis să ajungă pe arenă la un asemenea meci (nu e foarte ieftin biletul), au huiduit ca țațele jucătorul rus (da, poate și numai pentru că e din aceeași țară cu Putin) și i-au aplaudat erorile. Din aceste motive, n-am ținut cu Nadal, altfel un colos din punct de vedere sportiv. Bădărănia este universală - să fi avut ai noștri asemenea ieșiri, ar fi fost taxați și de femeia de serviciu a oricărei gazete respectabile.

* Un agent de poliție din Teleorman este cercetat penal pentru o salbă de infracțiuni. După ce a fost la o petrecere unde ar fi consumat alcool și droguri, el a furat o mașină pentru a ajunge acasă. Neapărat, trebuie reabilitat. Măcar știe cum trăiesc marii infractori, e nevoie și de profesioniști-cameleon în Ministerul de Interne.

Citit 729 ori Ultima modificare Luni, 31 Ianuarie 2022 00:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.