Propaganda de ieri. Și de azi

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Săptămâna trecută au fost identificate peste 450.000 de facturi greşite la energie electrică. Firește, mi se par puține - ar trebui să ni se spună dacă vreun cetățean din România a primit factura emisă conform normelor. Abia aceasta este o provocare.

* Comunicarea este esențială, așa se face. De pildă, Klaus Iohannis i-a cerut lui Volodimir Zelenski respectarea drepturilor românilor din Ucraina, iar președintele de la Kiev i-a răspuns că încă este îngrijorat de o potențială invazie rusească.

* Aristotel Căncescu, fostul preşedinte al Consiliului Județean Brașov, a fost condamnat la 7 ani şi 10 luni de închisoare pentru corupție. Nene, când te-ai pricopsit la botez cu asemenea nume, se presupune că ești deasupra legii. Poți merge și pe apă, poți să intri în istorie și să ieși mai devreme, în funcție de cum te porți între coperți.

* Ieri a început o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă. Competiția de anul acesta se ține la Beijing, în China. În acest sens, FBI-ul îi îndeamnă pe sportivii care merg la competiție să-și lase telefoanele personale acasă și să folosească unele provizorii. Cu alte cuvinte, poți reveni la domiciliu medaliat olimpic și foarte probabil divorțat. Deh, tot mai aruncă cel rămas acasă un ochi în telefonul parcat pe timpul Jocurilor...

* Conform unui nou proiect de lege, televiziunile trebuie să avertizeze publicul dacă difuzează filme românești realizate înainte de 1989. Precizarea ar fi următoarea: "Film realizat în perioada comunistă în care funcţionau cenzura şi propaganda de stat." Vai, Netflixul e plin de asemenea încercări, și mă refer la propaganda actuală. Desigur, pe aceasta trebuie s-o descoperim și singuri, eventual să ne-o însușim.

* O vedetă de televiziune din Marea Britanie avertizează NASA: "Pregătiți-vă pentru o invazie extraterestră!" De fapt, pare o regie la mijloc. Când atacă rușii, nu se mai insinuează nimeni pe scenă. Stricăm ditamai scenariul și nu plătește nimeni? Extratereștrii ar trebui să manifeste puțină înțelegere, ni s-a făcut și nouă poftă de război.

Citit 891 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Februarie 2022 23:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.