Bărbați de stat. Degeaba

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* E de dat la gazetă reacția Adrianei Săftoiu, fost deputat PNL, vizavi de posibila majorare a vârstei de pensionare la 70 de ani. Săftoiu susține că nu va mai contribui cu niciun leu la fondul de pensii publice. E interesant un asemenea protest, aș achiesa, ca să par pretențios într-o speță dureroasă - vom ajunge să povestim că avem o cunoștință care știe pe cineva că locuiește pe aceeași stradă cu o persoană care a ajuns să încaseze pensie. Și tot n-o să credem.

* Există destui bărbați de stat, ne putem mândri cu ei. De pildă, fostul premier Florin Cîțu i-a cam dat peste bot lui Vladimir Putin; vasăzică, Aurescu de la Externe nu e singurul. "Nu este treaba Rusiei cum își face România apărarea", a tunat Florinache, și brusc mi-am adus aminte de bancul cu viteza de spălare de sub duș. Chiar așa, nu e treaba Kremlinului cu cât va zbura mașina lui Cîțu spre primul buncăr, în caz de Doamne ferește.

* La ședința solemnă de marcare a 15 ani de prezență în Uniunea Europeană a României, Cîțu s-a bâlbâit ca oierul cvasi-școlarizat la examenul de obținere a permisului auto: "Securitatea României, care astăzi este mai importantă de când oricând... de când... de mult timp." Probabil îi rămăsese gândul la Putin, ăsta al nostru pune ușor la suflet. Altfel, e revanșard, nu m-aș lua cu el la trântă.

* Se întâmplă nebunii și la ei, nu doar noi ne putem gudura cu podul de la Brăila. În timp ce al nostru luminează, fiind și o excelentă temă de diversiune, Primăria din Rotterdam a anunţat că un pod istoric va fi demontat temporar pentru a permite trecerea unei ambarcaţiuni uriaşe: un iaht fabricat pentru fostul CEO al grupului Amazon, Jeff Bezos. Dezamăgitor, plictisitor. Dacă ar fi aruncat acea construcție în aer doar ca să treacă iahtul de vacanță al lui Jeff, asta ar fi fost o situație spectaculoasă. La făcut treburi serioase am început să ne implicăm și noi...

* O doamnă Vijulie, care a mâncat o pâine albă ca șef al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a scris pe Facebook că regina Marii Britanii nu prea le duce la ureche – scurge câteva pahare pe zi și nu bea decât vin românesc. Ea ca ea, dar să vezi cât trage la măsea Șora, la peste o sută de ani. Nebunie!

Citit 786 ori Ultima modificare Joi, 03 Februarie 2022 23:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.