Gură-Casco

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Ministrul Finanțelor anunță schimbări esențiale ale Codului fiscal, potrivit hotnews.ro: de la taxarea locuințelor, a celei de-a treia mașini și a bacșișului. Am salvat și o declarație sugestivă a lui Câciu, titularul acestui portofoliu complicat: "Există o preocupare prea intensă pentru a acumula proprietăți". Chiar așa a spus. Cinstit, dacă m-aș numi Iohannis, chiar n-aș vrea să dau ochii cu tipul.

* Presupun că domnul Câciu nu s-a referit și la megaproprietari în genul lui Ion Țiriac sau alde Niculae ori Neculaie. Dar poate că-l interesează numai nenorociții de proprietari de rând care - vorba lui Nea Nelu, în anii '90 - au înghițit ca haplea moftul proprietății. Să fim chiriași, să ne bucurăm de bunurile comune, iarba rea din holde piară și să fim buni de ocară. Numai unii dintre noi.

* Mărturisesc că m-am distrat și am aplaudat scenele cu parlamentarii USR care bruiau conferințele ad-hoc ale insului intrat în istorie drept Ciordache. Diverse plăcuțe scrise de copywriteri destoinici, mesaje bine țintite, o campanie deșteaptă care mi-a pescuit votul. Cu tot cu râmă. Era ce trebuie, mă guduram ca un suporter de peluză, cu toate că decența umbla mai mult la sacou și în pantaloni de trening. Atunci n-aveam priveliștea de acum și nici nu voiam să mă simt ca în juriul de la "Bravo, ai stil!". Deh, toată lumea alunecă spre toamna vieții, unii direct, alții târâș. Drept urmare, n-am rostogolit ochii peste cap la scena de amor moldovenesc dintre Virgil și George. Am experiențe mai hardcore: de pildă, ieșirile medicului Bacalbașa, atunci deputat, sunt cu mult peste insultele lui Simion de la AUR adresate ministrului Energiei. Că tot se minunează unii abia acum de circul din Parlament.

* Doi constructori sud-coreeni de mașini recheamă în service peste 500.000 de autoturisme care pot lua foc oricând. Proprietarii lor sunt sfătuiți să le parcheze în aer liber, departe de clădiri. O știre de acest gen întâlnești o dată la câteva decenii - să mă ierte retailerii de pe la noi, ăia care te sfătuiesc să nu muști din covrig pe motiv de verișoara lui Salmonella! Prostia e 4x4 și are Casco. Gură-Casco!

Citit 878 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Februarie 2022 23:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.