Vrei niște turte?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Câciu se juca acum două zile de-a comunismul la fără frecvență, iar Cîțu i-a dat ieri peste mână. "Supraimpozitarea persoanelor care dețin mai multe bunuri, precum apartamente sau mașini, este o aberație", declară președintele PNL, ministrul de Finanțe fiind de la PSD, dar tot din coaliția de guvernare. Ce înțelege bunica de la țară, care încă primește sacoșa cu ulei, zahăr și conserve în campania electorală? "Lasă-i, mamaie, am sesizat ambiguitatea mesajului și echivocul care planează asupra exercițiului de guvernare. Îi privesc cu oarecare condescendență. Am făcut turte, vrei?"

* Bode, șeful de la Interne, anunță că România este pregătită pentru un aflux de migranți dinspre Ucraina, precizând că țara noastră îi poate alimenta pe refugiați cu acoperiș, energie electrică și hrană. Se poate dormi și pe bancheta din spate, pare să fi transmis suplimentar Lucică, însă vecinii noștri nu vor înțelege aluzia.

* Cine va achita facturile la energia care va fi consumată de amărâții care, neavând de ales, ne vor călca frontiera? Tot noi, ne știe lumea de ospitalieri peste medie. Iar ministrul Virgil chiar ne recomandă să consumăm mai puțin - poate și pentru a avea cum să gestionăm extracosturile.

* Premierul Nicolae Ciucă le promite un trai decent pensionarilor. Peste câțiva ani nu va fi împovărătoare o asemenea promisiune, noțiunea de pensionar fiind deja pe cale de dispariție.

* Toți elevii din România vor avea marți, 15 februarie, o oră de lectură, Ministerul Educației anunțând că, începând din acest an, această dată va marca Ziua Națională a Lecturii. Vorba unui prieten, bă, e vorba de citirea facturilor, nu de altceva. Or, cei mici nu sunt pregătiți pentru o asemenea provocare.

* Presa internațională se distrează pe marginea informației conform căreia Putin și-a retras iahtul din portul german Hamburg "de frică să nu-i fie poprit" în cazul unor noi sancțiuni internaționale. E ca și cum Iohannis și-ar retrage schiurile din magazia situată în fundul curții de la Cotroceni. Nu acum, ci în 2024.

Citit 800 ori Ultima modificare Joi, 10 Februarie 2022 22:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.