Intimitatea de împăcare

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Soldații ruși plecau ieri de la granița cu Ucraina pe muzică de fanfară. E informație oficială, nu presupunerea vreunui guru în conspiraționism. Păi, ce facem, nene, speriem planeta cu războiul, apoi dăm bir cu fugiții? N-aș vrea să fiu în sufletul moderatorilor de televiziune de la noi care abia așteptau bombardeaua.

* Parcă vezi că ultima salată de biban roșu cu fructe de pădure (sau ce-or fi înfulecat) plescăită de Putin cu Macron a rezolvat cea mai mare temere a Occidentului. Altfel, nu știam că se mănâncă atât de bine la Kremlin. Ni l-or fi luat pe Chef Scărlătescu.

* Să nu-i aud pe prevestitorii de debara, n-au picat deloc pe subiect. V-am spus din decembrie că n-o să fie răzbel, că Bild-ul nemțesc, un fel de Cancan de la noi, nu putea fi în același timp în budigăii vedetelor de prin landul nu-știu-care și în biroul strategic al lui Vladimir. Vă aduceți aminte? Această publicație germană anunța prin noiembrie, în premieră, un asalt de primăvară incipientă al rușilor?! La horoscop e la fel - ești predispus la ceartă, dar ajungi direct la relația intimă de împăcare.

* "Am reuşit să mă descurc în viaţă şi fără geometrie vectorială", a declarat acum câteva seri ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu - și, din nefericire, nu e singurul politician post-decembrist - chiar a ajuns mai sus decât visa și fără să cunoască toate tainele limbii române: declinări, conjugări, acorduri, punctuație.

* Același Cîmpeanu vorbește despre revenirea școlii românești la trimestre, semestrele de acum părând depășite. În cârca lor e pus și nivelul scăzut al educației naționale. Și ajungem la celebra vorbă din moși-strămoși: pauzele lungi și dese, cheia marilor succese.

* Din ciclul "Ce spun eu și ce fumezi tu", interimarul Drulă de la USR a fost nevoit să răspundă la întrebarea de ce pleacă oamenii cu sutele din formațiunea condusă până mai ieri de Cioloș: "În ultimele două săptămâni avem 200 de înscrieri." Ca la Radio Erevan, e bun de DJ acolo ex-ministrul Transporturilor. Dar e evident că USR-ul urmărește să facă altfel de politică, numai că trebuie modificat bancul de lucru.

Citit 848 ori Ultima modificare Marți, 15 Februarie 2022 23:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.