Ignoranță arătată în public

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Nu se mai ține păruiala cu grenade de la granița Ucrainei, iar unii suferă, or, nu e vorba de ruși. Alții insistă ca la un spectacol care nu suportă decât maximum amânare, nicidecum anulare: "Domn'e, eu am bilet, ce se întâmplă?" E util, totuși, să mai stăm un pic în tensiune - până atunci ni se transmite că războiul a fost reprogramat pentru o zi în care condițiile meteo vor fi propice.

* Pentru un fost ministru, ex-europarlamentar și exponent al noii generații de politicieni, Cristian Ghinea se exprimă ca la remorca tractorului. Măcar și pentru că trebuie să respecți vârsta unui alt actor al eșichierului. Zilele trecute i-a transmis actualului șef de la Sănătate o ghiolbănie: "Rafila, nu fi puturos, pune mâna și fă spitale!" Replica firească n-ar putea fi reprodusă într-o publicație care se respectă, prin urmare nici n-o să insist. Rămân și eu puturos și rece, cum ar fi scris poetul dacă ar fi și jucat la păcănele.

* Mai multe marketuri din Capitală au fost închise de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, neregulile fiind diverse, însă nu din acest motiv vă rețin atenția. Boss-ul ANPC, Horia Constantinescu, a dat o declarație de artist pe care nu-l mai încap hainele, de copywriter debusolat: "În aceste magazine găsim nesimţire la borcan, indolenţă la pachet şi nepăsare feliată." Cam ca minerul care identifica "droguri la penețeu" și "mașini de tipărit bani la peneleu", dar nu la fel de bine structurat. Din dorința de a livra spectacol, Horică și-a arătat ignoranța în public. Tot exhibiționism e. Nepăsarea feliată, o invenție lingvistică nefericită care nu merită analiză la microscop, denotă orice altceva, poate chiar responsabilizare la fără frecvență, nu și ce a dorit să comunice oratorul de ocazie.

* Un înalt oficial al Poliției Române a apărut la un eveniment public într-o uniformă bizară, inexistentă. E de Star Trek, se exprimă specialiștii. Nu pricep de ce polițiștii nu se duc la serviciu în blugi, cu genunchii rupți. Ar mai câștiga doi-trei ani în plus la pensie.

* Dat în vileag la DNA, Marian Vanghelie i-a transmis un mesaj lui Piedone, primarul de sector care până mai ieri îi era camarad: "În viaţă, dacă faci lucruri care nu sunt corecte, îţi vine ca un bumerang la un moment dat." Ar fi putut să adauge sintagma "direct în bot", ca să fie mai pe înțelesul tuturor.

Citit 921 ori Ultima modificare Joi, 17 Februarie 2022 23:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.