Mai devreme sau mai Târziu?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Era chestiune de timp până când mirajul puterii urma să-și scuture coada și în cabinetul nr. 1 al singurului partid aflat în creștere. Despre AUR este vorba, HAUR, cum îi spun compatrioții ipocriți care, altfel, condamnă orice aluzie la adresa unei anumite comunități salutate în weekend de însuși boss-ul de la Cotroceni. Târziu și Simion se ceartă pe butoanele formațiunii-surpriză a ultimului scrutin parlamentar. Mai devreme sau mai Târziu se va rupe, vor răsări aripi noi, vom vedea penele moarte. Și PNL, domnilor Cîțu și Orban, și PNL!

* MAE recomandă evitarea oricărei deplasări în Ucraina, în contextul conflictului între Rusia și Ucraina. Presupun că acest mesaj îi putea fi trimis în privat domnului Mircea Lucescu. Nu văd altă ființă de pe la noi care ar fi tentată de o asemenea vizită.

* Nu mă lasă inima să-l abandonez la rigola evenimentelor zilnice pe Bogdan Aurescu, de la Externe. Aflat la Conferința de Securitate de la Munchen, ministrul-havană-cu-mănuși-chirurgicale a ridicat mingi la fileu: "Acţiunile agresive ale Rusiei proiectează consecinţe globale." Era o declarație pregătită de săptămâna trecută, doar nu putem uita că presupusul atac al lui Putin fusese anunțat pe 16 februarie. Sub același acoperiș, președintele Consiliului European a livrat un mesaj poetic, semn că războaiele nu se mai pot ține ca pe vremuri, cu mitraliera și cu tunul tras de boi. Acum e cu tag-ul, share-ul și copywriting-ul: "Nu putem oferi pentru eternitate o ramură de măslin." Abia acum aștept cu adevărat o reacție a insensibililor de la Kremlin.

* Gazetarul Cristian Tudor Popescu, așa cum ne-a obișnuit, a dat o nouă dovadă de bâlci jurnalistic. L-a terfelit pe Cristian Diaconescu, însă altceva voiam a semnala. Numitul CTP a dat din casă, politicianul luat în balon fiindu-i – zice-se – cunoscut din copilărie: "A fost ministru de Externe al României. A fost colegul meu, la Școala Generală Nr. 86. Am fost colegi. E mai mic decât mine cu câțiva ani. Se uita la noi, cei mai mari, cum jucam tenis în curtea școlii." Sampras și Agassi, poate și Nasty al nostru, erau copii de mingi, "cei mai", adică CTP și camarazii săi, prestau în curtea școlii, lângă sala de atelier. Cinstit, îl invidiez pe Diaconescu.

Citit 797 ori Ultima modificare Duminică, 20 Februarie 2022 22:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.