Când îți face poza cu ochiul

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Până la urmă, pare că asistăm la o partidă de șah în care pionii se mută singuri. Teritoriile separatiste din Ucraina se închinau de multă vreme la poza lui Putin, acum a venit vremea ca și tabloul din perete să le facă semn cu ochiul. Ăsta fu războiul, bade?

* Citeam încă de la începutul iernii că miza ar fi oprirea într-o fază intermediară a conductei de gaze Nordstream 2. Noul cancelar al Germaniei a anunțat ieri că proiectul trece pe "hold", că recunoașterea independenței așa-numitelor republici Donețk și Lugansk este inacceptabilă și bla-bla-bla. La fel s-a întâmplat și cu Crimeea. Mi-au rămas în cap doar bancurile de pe Facebook, unele excelente. Acum, e puțin diferit. Se duce muntele la Mahomed.

* Ce să facă Vladimir prin Moldova noastră, de la vest de Prut? Sărăcie se găsește din plin și la el acasă. De pildă, ministrul Bode anunța săptămâna trecută că granițele de pe flancul estic sunt în maximă siguranță, că nici picior de Ivan nu va călca pe aici și că, în general, suntem ochi și urechi. Lucică, tu ne porți noroc!

* Am impresia că se ratează esențialul, analiștii de la televizor se gândesc în altă parte: se face totul pentru ca nea Mircea Lucescu să rămână fără rival la titlu.

* Cine a ratat primele sancțiuni dictate de SUA nu are simțul umorului și nici nu se poate orienta în spațiu. Biden a anunțat că va interzice orice nouă investiţie, schimburi comerciale sau finanţare de către cetăţeni americani către, dinspre sau în interiorul regiunilor proruse luate în brațe de Kremlin. Crâncene măsuri, bătrânul Joe e nemilos. Sigur n-a dormit toată noaptea de furie locatarul de la Casa Albă.

* Nimic despre palindromul de ieri, acel 22.02.2022 menit să distragă atenția. Nene, facturile tot noi le vom plăti, acesta e răzbelul nostru - se ține prin cozi kilometrice pe la diverșii distribuitori de energie. Inclusiv în Galați sunt vizibile. Avem Donbasul nostru, e cu multe cifre.

* Altfel, am citit cu surprindere și îngrijorare, ca să citez din clasici, că Theodor Stolojan, la 78 de ani, a fost văzut cu placa de snowboard în vârf de munte. Nu, nu, nu aștepta să intre la medicul de familie. El era însăși sănătatea.

Citit 876 ori Ultima modificare Marți, 22 Februarie 2022 23:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.