Când îi ții păcii degetele cruciș

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Am citit replica unui coleg de breaslă, ieri-dimineață. Pe Facebook, firește, apariția rețelelor sociale fiind păguboasă pentru mulți dintre jurnaliști. Acolo nu mai există filtru, cap limpede, corectură - ce ai în gușă, se găsește și în căpușă. "Mai e vreun imbecil să întrebe pe ce post de televiziune se dă războiul?", întreba el cu o retorică de rigolă. I-a comentat un alt internaut, i-a dat peste nas că nimeni nu și-ar fi dorit un război și că varianta unei glumițe, adică a unei ironii, este oricând de preferat. I-a adăugat: "Te comporți de ca și cum ți-ai fi dorit acest război." N-a priceput. Unii chiar îi țineau păcii degetele cruciș.

* Și eu, în rubrica de față, ca și în emisiunea de radio, mi-am exprimat deseori părerea că nu va fi conflagrație. Că sunt povești, că se va negocia până în ultima secundă. Nu-s Carmen Harra, nici Neti Sandu, nu știu să citesc în astre. Mi-s agramat în cele servite de Observatorul Astronomic. De fapt, eu speram să nu se deschidă focul nici măcar în poligon. Și acasă, aș sta numai pe conserve, nici măcar aragazul nu l-aș porni. Bine, acolo e vorba și de facturi, dar orișicât.

* Să-l cred pe președintele Iohannis când afirmă că va fi bine și că nu vom fi implicați, ca țară, în războiul estului? Nu-mi vine ușor, de multe ori a vorbit pe dos, deseori a fost contrazis de evidență. Erau unii pe la un club de fotbal din România - e vorba de CFR Cluj - care, de fiecare dată când garantau postul antrenorului aflat în funcție, a doua zi îl puneau pe tren. Sper ca acum să fiu eu Gică-Contra.

* A început nebunia, însă numai de părerile lui Cîțu, Ciolacu și Drulă, președinții primelor trei partide, conform ultimelor alegeri, nu aveam nevoie. Că e nu-știu-cum, că așa și pe dincolo. Cinstit, sunt alte chestiuni pe care cei trei le-ar putea toca, nu întâmplările de la Kiev și Odesa. Uneori, istoria are mândria ei.

* Exact ca-n opera lui Caragiale: "Cîțu îl desființează pe Câciu." Titlul este dintr-o publicație online, stiripesurse.ro. Ne mai lipsește un Câgiu. Sau un Câtu.

Citit 792 ori Ultima modificare Joi, 24 Februarie 2022 23:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.