La ce e bun televizorul?

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Vorba unei ființe care își folosește gândirea în full-options, nene, a ajuns să-mi fie teamă să urmăresc conferințele de presă ale președintelui Iohannis. Nu știi cum îi declară război Rusiei. Hm, nici n-a pozat tocmai în neutralitatea Elveției, aș adăuga.

* Că tot l-am pomenit. Șeful statului i-a deposedat ieri pe 60 de inși de titlul de "luptător" sau de "erou martir", distincții primite cu ocazia Revoluției din 1989, eveniment la care nu e obligatoriu să fi participat. Vorba celebrului Bebe Ivanovici, "degeaba am murit noi la Revoluție?" N-a fost chiar pe burta goală. S-a devalizat prea mult pentru unii care au fost răniți în decembrie '89 doar de jaluzeaua de la dormitor. Când ai urmărit ultima dată o emisiune sau un film într-o cameră inundată de lumina zilei?

* După impunerea unor sancțiuni economice dure (astfel sunt anunțate, nu le-am zărit și nici nu-mi doresc să le simt), Vladimir Putin a numit Occidentul drept un "imperiu al minciunilor". Categoric, nu există îngerași în această poveste (ba da, oamenii de rând, ei n-au nicio vină), însă cine își închipuia că se mai poate utiliza bombardeaua în mileniul al III-lea? Când ai o echipă de comunicare mahmură sau incompetentă, și nici tu nu ești dus prea des la medic, ajungi la luptele la baionetă, ca la Războiul de Independență din 77-78. 1877-1878, ca să nu ne căutăm la contemporaneitate.

* Gâdea și prietenii săi de la Antena 3 au urmărit jocuri de război pe televizor, ca și cum s-ar fi holbat la agresiunea din Ucraina. Și doar le-am zis apropiaților să evite micul ecran. Poate fi folosit pentru un documentar cu animăluțe, pentru o emisiune culinară sau pentru meciuri în care încă mai apare cel puțin o echipă. Dacă avea adversar din Rusia, adio!

* Că tot și-au dat mai mulți cu părerea - nț, bieții atleți n-au nicio vină că sunt conduși de un exaltat. Și nu, n-au cum să-l dea jos. Nu ei. Prin urmare, sancționarea continentală și mondială a tot ce înseamnă sport în Rusia e o măsură însușită parcă din paleta de opțiuni a lui Putin însuși. E inutil să precizez că la acele formații sau cluburi activau și cetățeni de altă naționalitate care, astfel, și-au pierdut locul de muncă.

Citit 887 ori Ultima modificare Marți, 01 Martie 2022 23:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.