Un ascendent de silă

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Ai noștri, care de dimineața până seara turuie la televizor (nu-i urmăresc, doar le culeg declarațiile din presa scrisă), avansează ipoteze curajoase. Ca să nu le spun trăsnite. De pildă, un profesor universitar doctor la SNSPA - Borțun i se zice - a plesnit ditamai bârfa. N-o face un oarecare Dănuț, cu trei clase, pe Facebook, între două mâțe și un banc porcos. Nu. O face un reprezentant al celei mai căutate facultăți din România. Iată-i teza: "Există și teoria cum că adevăratul Putin a murit în 2015 și că ăsta e o sosie a complexului militar-industrial care are nevoie în continuare de acest simbol, să pună totul în seama lui. Adevăratul Putin a decedat, soția lui a divorțat și a plecat în Occident, iar el este schimbat antropologic. Dacă vă uitați la frunte, la oase, nu mai seamănă cu primul Putin." A nu se înțelege că l-aș cenzura pe domnul profesor universitar doctor. Cenzura e cancer, n-ar trebui aplicată niciodată, nici pe timp de pandemie, nici în război. Încercam să le desenez o definiție cititorilor mai tineri. M-aș bucura să fie. N-au prins epoca fermoarului tras în dreptul cavității bucale. Oxidează gândirea.

* Biden a încurcat poporul ucrainean cu cel iranian, într-o cuvântare ținută cu prilejul Congresului SUA privind starea Uniunii. Tipul le bălmăjește, le mai uită - sunt dovezi solide încă din campania electorală dinaintea bătăliei cu Trump. Încep să am emoții: mă mai liniștește gândul că e Mirciulică Geoană pe la NATO... Face omul niște cafele, minune curată.

* Ucraina, Urania, pot ieși confuzii spectaculoase. Și nici astrologii nu știu să ofere o soluție. Adică n-au habar când o să intre pacea în conjuncție cu liniștea și cu revenirea la oile din proprietate. Ah, proprietatea voastră, cum ar tuna Câciu de la Finanțe. Și nu doar el. Mă paște un ascendent de silă.

* Radu Tudor nu și-a prezentat scuzele după gafa prezentării de către Antena 3 a imaginilor unui joc video ca fiind de pe frontul Ucrainei. "Am greșit doar un minut", a încercat jurnalistul să pareze, folosindu-se de un buchet de sofisme ofilite. Războaiele se câștigă sau se pierd și prin manipulare, o armă la fel de necruțătoare ca orice rachetă sau tanc. Cum a fost și fake news-ul celor 13 de pe Insula Șerpilor, care, ca-n bancurile de la Radio Erevan, nu doar că nu sunt morți, dar mai au un pic și scapă și de prizonierat.

Citit 730 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2022 23:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.