În izmene și cu toc

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* A mai trecut un 4 martie peste noi, ne-am adus aminte că zona e predispusă cutremurelor, dar am trecut repede peste un fenomen oarecare al naturii. Bine că blocul cu bulină roșie în care locuim rezistă în continuare! E vorba de blocul comunitar. Sărut mâna, madam Ursula!

* Apropo de șefa de la Bruxelles. La cât de mult comunică în ultima vreme cu președintele României, nici nu vreau să știu ce e în sufletul doamnei Carmen care predă limba engleză la Sibiu. Sau geografie? Mă încurc în detalii.

* Theodor Paleologu, fost prezidențiabil, s-a apucat de scris pe internet. A publicat pe Facebook o listă de așa-numite teze prin care identifici ușor "un agent al putinismului". Sunt mai multe chestiuni, una dintre ele este rizibilă. Am vrut să zic ridicolă, însă trebuie să fiu asimilat intelectualilor: "România trebuie să-și ia înapoi teritoriile care se află acum în Ucraina." Adică, după ce faci un asemenea enunț, poți fi categorisit putinist, chiar dacă nu și-a propus nimeni să-i bată în ușă lui Zelenski: "Bade, am Cernăuțiul la tine. Am venit să mi-l dai înapoi, cu vârf, cum l-ai luat". Nu cunosc algoritmii care l-au adus pe Paleologu Jr. în debaraua acestei judecăți, dar îmi permit să extrapolez - nene, dacă-mi furi bicicleta și vreau să mi-o recuperez, știu în ce zodie mă scald. Zodia țarului cu nasul roșu.

* Primăria Craiova a somat asociațiile de proprietari din oraș să elibereze adăposturile antiaeriene până cel târziu pe 7 martie. Unii țineau murături în ele, li se strică oamenilor, că vine căldura. Totuși, n-ai cum să te înțelegi nici cu Olguța. Abia acum conștientizez ce greșeală s-a făcut prin dărâmarea garajelor din Galați.

* De la 1 februarie, preţul grâului a crescut cu 34 la sută şi al porumbului cu 40 de procente. Mare brânză, eu oricum importam direct coca, iar mămăliga nu prea e bună. Nu știi când explodează, fi-r-ar mama ei, ar replica România.

* Mai există și uscături: se face apel pentru ca oamenii să nu le mai trimită refugiaților din Ucraina pantofi cu toc, paiete, mărgele, costume de baie sau portjartiere. O recunosc aici pe Elena Udrea - ea le oferea sinistraților de prin Moldova pantofi cu toc. Măcar să fie mândri: în izmene, dar cu laba piciorului cambrată.

Citit 906 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2022 23:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.