Un greiere cu cartofi prăjiți, vă rog!

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Gesturile frumoase merită salutate. Preşedintele Poloniei pune la dispoziţia refugiaţilor ucraineni reşedinţele sale oficiale. Ați sesizat, sper, pluralul. Eh, Sibiul lui Iohannis e totuși mai departe de Ucraina.

* Programul Alimentar Mondial avertizează: "Bombele din Ucraina pot aduce criza alimentară mondială la niveluri nemaivăzute." Asta înseamnă să fii prevăzător - e de notorietate că UE a inclus greierele de casă pe lista alimentelor. Dacă am fi neglijenți, nici gândacul de bucătărie n-ar trebui să ne lipsească din farfurie.

* M-am întors la decalogul lui Theodor Paleologu, rămăsesem cu impresia că am ratat cel mai frumos punct din acea înșiruire de teze prin care poți descoperi un "agent al putinismului". Citiți și cruciți-vă: "Rusia e o mare cultură, deci are dreptul să invadeze Ucraina!" Carevasăzică, un ins care ar emite gogomănia asta ar fi în solda Kremlinului, cu toate că o asemenea inepție ar reclama mai degrabă o internare la un spital care se ocupă de cai verzi pe pereți și de alte imagini și voci incompatibile cu realitatea. Cine poate să spună așa ceva? De fapt, abia acum aflăm că Paleologu Jr. se împiedică prin cercuri dubioase - doar domnia sa poate culege drăcovenii pentru a le înrăma.

* Nu înțeleg glumele de pe Facebook care plimbă în aceeași barcă virusul Sars-Cov-2 și bomba atomică sau "nucleara", cum i se spune preponderent în emisiunile de cancan. Am analizat-o în cel puțin 4-5 postări. "Nu ți-e frică, domnule, de bomba atomică?", e o întrebare mai degrabă retorică, iar replica vine pe un calapod arhicunoscut: "Nu, e doar o răceală." Mostră de umor scremut, doar de dragul de a obține poanta. Asta înseamnă să idolatrizezi coronavirusul, să-l ridici la cel mai înalt rang posibil. Pe de altă parte, minimizezi efectele unei arme bazate pe energie nucleară. De Covid-19 s-au vindecat cei mai mulți dintre pământenii care au bifat la un moment dat acest diagnostic. Iar unii ar înțelege că e obligatoriu să ingurgiteze pastile cu iod.

* S-a câștigat un premiu uriaș la loterie, aproape 7 milioane de euro, biletul fiind jucat la o agenție din București. Simt că suntem nedreptățiți, noi, gălățenii. Parcă numai prin județul nostru poposea potul cel mare. Cu banii ăștia am fi început și noi un pod, măcar peste Lacul Brateș.

Citit 631 ori Ultima modificare Luni, 07 Martie 2022 23:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.