Condamnați să mănânce sănătos

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* A zburat starea de alertă cu ața, a sărit în sus și obligativitatea purtării măștii de protecție. Rămâne în vigoare capacitatea cameleonică a fiecăruia de a se camufla sub diverse măști naturale. Disimulare i se spune, e o armă dobândită nativ. Unii, din nefericire, nu se descurcă nici cu muniția de manevră.

* Altfel, nu-i înțeleg pe bosumflații care se dau de ceasul decesului că nu mai există restricții. De ca și cum Arafat, Rafila și ceilalți ar reacționa după cum cântă strada (așa ar fi ideal, dar să fie întreaga stradă în stradă). Rareori s-a întâmplat la noi, iar tragerea obloanelor după o pandemie cu multe nereguli nu se putea face fără concursul mai-marilor planetei, care, mai nou, urmăresc războiul în Full HD. Jurma nu e medic, să ne înțelegem, iar Vasi-Cvasi slalomează printr-un labirint economic deranjat la burtă.

* Un celebru realizator de emisiuni cu vedete care n-au somn noaptea, despre Dan Capatos este vorba, s-a exprimat liber, în propriul show: "Ce a făcut țara asta pentru tine ca tu să lupți pentru ea? Fugim unde apucăm." Se referea, evident, la un potențial război în care România ar intra cu sau fără voie. Tot încerc să-l combat, să vin cu un contraargument. Prefer să spun că mă aflu în toiul unui studiu de fezabilitate. Oare îmi doresc să am altă opinie?

* Aoleu, panică! Ministrul Agriculturii afirmă: "România produce suficient pentru consumul intern, oamenii să nu-și facă griji în privința alimentelor." Cum vă spuneam, declarațiile oficiale care ar trebui să potolească nația au efect de bumerang. Prefer să-i aud pe cei aflați la butoane că vremurile sunt aproape insuportabile - m-aș descurca în neaoșul stil balcanic. Aș răzbi. Măcar din orgoliu.

* Băuturile americane și fast-foodul la fel de popular de peste Atlantic și-au retras ambasadele, cu tot cu recipiente, din Rusia. Amărâții de rând de la Moscova și din celelalte orașe ale țarului sunt condamnați să înfulece sănătos. Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa ceva.

* Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, îndeamnă europenii să reducă temperatura din casă pentru a lupta mai eficient cu Putin. Ceva mai frumos de atât nu mai citisem de mult. Cred că mă voi juca la termostat, poate o să ajung și la 25 de grade... S-ar bucura Biden. Pe banii mei.

Citit 845 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2022 18:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.