Escobar și uleiul

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Am trăit și eu deziluzia de a merge într-un supermarket după un produs care nu se mai afla la raft. Unii au și scris glumițe similare, eu chiar mă dusesem la magazin pentru un bidon de ulei. Aș. Nimic. Nada. Zero. Praf și pulbere. În schimb, am depistat românași care încărcau de zor făină și zahăr. Nene, zahăr alb, cristal, un fel de tutun 2.0, cum îi spun specialiștii. Apocalipsa e în desfășurare, doar inadaptații n-o sesizează.

* Doamna de la casă mi-a zâmbit complice când am întrebat-o de ulei. Părea că-i cer mâna, mai avea un pic și-mi arăta prin semne că e măritată: "Mai avem un picior de ulei în spate, dar n-are cine să-l scoată. Veniți mai pe după-amiază!" La fel negociau Escobar, El Chapo și ceilalți. Cât mai discret, fără surplus de detalii... Am preferat să gătesc pe bază de aburi. Bain-marie, cum îi zic specialiștii din industria culinară.

* Mulți dintre cei care cumpără cu camioanele de la marii retaileri sunt proprietari de magazinașe de cartier sau din mediul rural. Au pe spinarea cui face speculă la rândul lor - la țară, pot paria că litrul de untdelemn, cum i se spune pe acolo, trece de 15 lei.

* Râdem de ignoranții de rând, am fi în stare să-i cenzurăm (am remarcat printre milenialiști o poftă îngrozitoare de control autoritar, de cenzură), însă gazetele mainstream se joacă de-a cuvintele. În toiul unor evenimente complicate, iată un titlu de pe o publicație de pe la noi: "Rezultat-bombă la Indian Wells". E vorba de un turneu de tenis - mergea și o combinație pe bază de rachete și mingi "în rafală". Ca să arătăm cât de deștepți suntem.

* Potrivit unui sondaj CURS, românii sunt mai degrabă îngrijorați de creșterea prețurilor decât de războiul din Ucraina. Nu văd nimic absurd în acest rezultat, mai ales că "proștii Europei, dacii verzi, dacopații, ignoranții continentului" (ziariștii, influencerii și alți inși care i-au jignit de nenumărate ori, ei trebuie să-și prezinte scuzele!) și-au demonstrat cu vârf și îndesat empatia. Omenia, de fapt, căci empatia e mai degrabă un termen prea sofisticat pentru bunătatea amărâtului de rând. Celor mulți care și-au scos din șifonier haine pentru sinistrați n-are cine să le plătească facturile, în consecință e firesc să clasifice altfel nevoile.

Citit 754 ori Ultima modificare Duminică, 13 Martie 2022 17:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.