Creangă, un storyteller

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Băieții de la echipa de fotbal Poli Iași au vrut să facă o faptă bună, însă au sfârșit drept zăpăciți. De pe tricourile acestora, fiecare inscripționat cu câte o literă, ar fi trebuit să reiasă mesajul "STOP WAR". A ieșit "RAW POTS", adică "Oale Crude". În mod normal, Paleologu Jr., Papahagi și alți indivizi cărora le prisosește timpul liber ar trebui să-i trimită direct pe lista antiputinismului. Nici măcar eroarea umană nu poate fi tolerată, Iașiului trebuie să i se interzică promovarea în Divizia A măcar până la următoarea criză economică. Crizele de râs sunt scoase în afara legii.

* Despre manipulare, câtă vreme sunt un fanatic al propagandei "bune". Ziare.com titrează cu fonturi de-o șchioapă: "Cine este fotbalistul care a stat lângă Klaus Iohannis și Kamala Harris." Am aflat următoarele: "Vice-președintele SUA s-a aflat într-o vizită de câteva ore la București. Ea a fost primită cu onoruri militare, între cei care au salutat fiind și un fotbalist. Mircea Stancu este din Ciorani (Prahova), lucrează în MApN şi face parte din Garda de Onoare. În afara vieţii militare, Mircea este pasionat de fotbal. A jucat la Prahova Ploieşti şi Voinţa Ciorani şi nu ratează nicio ocazie de a fi şi acum pe terenul de fotbal la echipa din localitatea natală, prezentă în eșaloanele inferioare ale fotbalului prahovean." Iar unii încă râd de românașii care fac stocuri de ulei, zahăr, făină și de moravuri ușoare.

* Apropo, Ministerul Agriculturii și-a dat cu părerea pe marginea isteriei uleiului: "România produce suficientă floarea-soarelui pentru a acoperi de zece ori consumul intern." S-ar fi cerut și traducerea, venită la braț cu adaptarea, ca la orice producție care se respectă: Câtă vreme România și-a exportat și anul trecut întreaga producție de sămânță de floare, cum i se zice în popor, o să importăm pe sistem turbo.

* Mă gândeam la limbajul de social-media care poate să tâmpească. Unda de generozitate e sesizabilă, prefer să las de la mine. Nu avem nicio șansă în fața invaziei de englezisme controlate cu brațele deschise și lăsate să calce granița cu portbagajul plin. Dacă ar trăi astăzi, Ion Creangă ar fi considerat "storyteller", în vreme ce lui I.L. Caragiale i s-ar lipi eticheta de "creator de conținut". Sau "copywriter". În consecință, ar muri mulți de foame, li s-ar lua pâinea de la gură.

Citit 696 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2022 19:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.