Un’ te duci, ministrule?

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Asta-i trebuia României, un filosof la Agricultură, mai ales în pragul unei crize alimentare. Adrian Chesnoiu, acesta fiindu-i numele ministrului, a fost întrebat cât va costa un miel de Paște și a dat un răspuns extravagant: "Va costa fix cât o să plătim pe el. În momentul de faţă mieii sunt vii, nu au fost sacrificaţi şi nu putem să le stabilim preţul în viu la momentul la care discutăm". Vorba rapsodului, un' te duci, tu, mielule? / "Fix de unde o să vin, domnule!" Carevasăzică, n-ai cum să răspunzi decât în versuri și în parafraza ridicată de Chesnoiu.

* Un miel viu este un câine maidanez neprins. Iată un proverb excelent pentru șeful Agriculturii din România. Nu de alta, dar ne putem da deștepți și noi, cetele de fraieri de rând.

* Un lider sindical din industria alimentară ridică o problemă cinstită, după ce același ministru se fălea recent în fața presei: "Dacă avem stocuri de floarea-soarelui, atunci de ce prețul la ulei a crescut cu 30 de procente?" Asta-i chiar întrebare de putinist - ONG-ule, domnu' Arafat, în dubă cu el!

* O profesoară din Bârlad a fost filmată când a pierdut 7.000 de lei la păcănele. Se și lamentează în acel clip: "Doamne, cine îmi dă mie banii înapoi, Doamne?" Ar fi de râs dacă n-ar trebui să ne punem problema că Educația n-a fost niciodată la un nivel atât de scăzut. Bârladul are păcănele - măcar nu ne spoim brandul de țară.

* Benzinăria din Tecuci care a permis, săptămâna trecută, alimentarea cu motorină într-un bazin de plastic, neomologat, a primit o amendă de 100.000 de lei. Ultima dată când a trebuit să iau 5 litri de motorină într-un bidon în care, în mod normal, ar fi trebuit să se bălăcească un vin de calitate, am acționat ca tâlharii: fata de la casă mi-a spus că nu e voie, băiatul de la pompă s-a făcut că nu mă zărește. Apoi am plătit și am fost întrebat dacă nu vreau și un odorizant sub formă de brăduț. Promoție pentru tractoristul din mine.

* N-am apucat încă să mă autorecenzez. Sau autocenzurez? Uneori sunt pus în dificultate, deși am trecut în cel de-al patrulea deceniu de viață. S-au lungit cuvintele, nene, cresc consoanele și vocalele ca ciupercile după ploile oratorice.

Citit 884 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 22:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.