Cîțule, du-i poșeta Kamalei!

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Florin Cîțu va pleca într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. O știm și din cărțile Agathei Christie, făptașul revine la un moment dat la locul operei. A nu se înțelege - mă tem ca însuși președintele PNL să nu priceapă altceva - că-l trimit pe ex-premier la vreo piesă de teatru.

* Același Cîțu, interesat fiind de soarta țării, a declarat: "Premierul este puţin peste mine în sondaje." Pentru cine nu s-a interesat, conducătorul Guvernului face parte din același partid cu finanțistul cu aere de star rock. Iată traducerea acestei afirmații rizibile: "Ciucă are niște procente peste mine, dar nu mult, iar până la alegeri o să-l depășesc, mai dă-l încolo de răcan!"

* Kamala Harris a fost pe la noi, e de notorietate această vizită, și și-a uitat poșeta pe la Palatul Cotroceni. Alt motiv pentru "expedierea" lui Cîțu peste Atlantic nu văd. Doar n-o să trimiți ditamai obiectul de lux prin gardianul Administrației Prezidențiale sau prin Ciolacu.

* Cel mai de treabă vecin al României, mă refer la Marea Neagră, ne va oferi iarna viitoare gazul necesar. Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu. El spune că "exploatarea a început deja". A fost cam laconic în exprimare, bănuiesc că el însuși pune umărul pentru a fi "liniștiți, noi, cetățenii", vorba unui film clasic de parodie. Dimineața la minister, ca să mai semneze foi și să discute cu presa, iar după-amiaza, la sondă.

* Militarul căruia i s-a furat mitraliera se încurcă în declarații. Gata și cu încrederea în armată, iarăși o să fim nevoiți să ne punem baza în primari și în șefii de consilii județene.

* În magazinele de la noi e puțină carne românească de porc și de pasăre, anunță specialiștii. De principiu, foamea nu are granițe, dar de fiecare dată când văd în farfurie ceafă și/sau aripioare, mă gândesc dacă se linge pe degete și economia autohtonă. Mai rar asemenea cetățeni precum subsemnatul!

* Un elev din Baia Mare a fost la un pas să dea foc liceului în care învață, pentru o filmare pe Tik Tok. El a aprins un brad din curtea instituției și a apăsat pe butonul REC. E glumiță recurentă (or, nu prea mai stârnește hazul o asemenea remarcă), n-am de ales: și flăcăul ăsta ne va plăti pensia. Sau ar trebui, că nu e obligatoriu să ajungem la vârsta lui Ion Iliescu.

Citit 741 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2022 19:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.