Mi-a trebuit să mă însănătoșesc

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Ambasadorul Rusiei la ONU neagă invazia din Ucraina, asta nemaifiind o surpriză, dar livrează și una dintre cele mai cinice declarații. Tot sper să fie o eroare de traducere la mijloc. Iată ce a spus insul: "Încercăm să bombardăm într-un mod foarte delicat." Killing me softly e prea puțin pentru o asemenea afirmație. Bombardamentul "delicat" e ca "mortul frumos" din mediul rural din România - îl cuprinzi cu vederea la priveghi, poate niciodată nu l-ai gratulat în timpul vieții, dar acum ai vreme să-l analizezi și estetic. Și totuși, nici asta, fiind doar o cutumă benignă, nu întrece bazaconia ambasadorului rus.

* Aproape că nu știi din ce să-ți revii mai devreme, că suferim realmente: că se ridică prețurile la cer sau că a fost eliminat Zmărăndescu de la ”Survivor”? Eu cred că problema facturilor tot o s-o rezolvăm cumva...

* Mulți dintre compatrioții captivi ai show-ului de la Pro TV se vor întreba la finalul emisiunii (înțeleg că se va încheia pe la începutul verii) de ce nu mai este obligatorie masca. Firește, e vorba de masca pe care uneori nici noi n-o observăm. Cameleonismul o fi de vină.

* Mod de a pune problema în presa de la noi, am sesizat buba încă din titlu: "Persoanele care s-au vindecat de Covid-19 prezintă un risc ridicat să dezvolte diabet." Vorbesc doar în numele meu - mi-a trebuit să mă înzdrăvenesc după această boală. Nu mai bine făceam tot posibilul și nu mai riscam diabetul? Nu, nu puteam evita acest virus, însuși ministrul Sănătății o spunea pe la începutul anului.

* O deputată AUR vrea să instituie obligativitatea folosirii diacriticelor în comunicatele oficiale. Instituțiile ar fi vizate de o asemenea măsură, însă eu aș avea alte griji până în această etapă: comunicatorii entităților X, Y și Z trebuie să cunoască limba română. Să știe carte, cum ne spuneau bunicii.

* Campioana australiană de tenis Ashleigh Barty s-a retras din activitate la numai 25 de ani. I-a transmis și Simona Halep un mesaj: "Știi că am lacrimi în ochi, nu?" Nu. Acesta ar trebui să fie răspunsul, constănțeanca exagerând. Este o ipocrizie, Ash fiind o contracandidată la trofee, cea mai tare dintre cele rămase în circuit. Poți regreta de fațadă, însă lacrimile vin din alt film.

Citit 925 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2022 23:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.