Vitamina Ciucă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Pe cine mai interesează gafele lui Florinache? Cîțu, după ce i s-a oferit o proptea spre funcția de premier și ulterior spre butoanele unui partid istoric, nu avea decât varianta de a călca în rizibil. Luni seară, de pildă, li s-a adresat colegilor săi parlamentari cum o făcuse și cu un an în urmă: "Onorată instanță!" Uneori, nici subconștientul nu mai suportă anumite presiuni. Cine știe ce voia el să ne povestească? Acum e prea târziu. După bascularea din funcția de președinte PNL, nu mai interesează pe nimeni secretele unui senator de rând.

* Nici celălalt președinte de Cameră n-a trecut testul microfonului în avanpremiera mesajului adresat de Zelenski. Ciolacu s-a bâlbâit, completând un tablou absurd împănat și cu discursul scris pe fițuică de prim-ministrul Ciucă. Am închis televizorul, cu toate că telenovela braziliană de pe Antena Stars chiar promite.

* Ah, să nu uit: cu toate că pozează în fată de pension, Ciucă "al nostru" va fi noul boss al liberalilor. Ca să nu existe alte discuții. Firește, domnia sa se va declara foarte surprins de alegerea membrilor de partid, că nu se aștepta să fie pe placul tuturor, ca o vitamină, și că la al cincilea congres va rămâne fără fes. Iarăși n-am găsit o rimă mai decentă.

* Problemele tehnice din Parlament și incapacitatea traducătorului de a prelua la fracțiune de secundă spusele președintelui Ucrainei și de a le despica într-o română digerabilă fac parte din rețeta arhicunoscută. Digitalizarea, online-ul și sincronizarea ne vor crea probleme și când se va găsi teleportare la liber. Dar aceasta ar putea fi cumva scăparea noastră - i se pare cuiva că școala și munca de la distanță din ultimii ani ne-au îmbunătățit skillurile, ca să apelez la un termen de nișă? Pentru depunerea online a documentelor, e nevoie tot de parola care trebuie culeasă de la ghișeul 6.

* Organizația Mondială a Sănătății clamează: 99 la sută din populația lumii respiră un aer poluat. În procentul rămas pe dinafară s-ar putea situa și Galațiul. Mai ales după exploziile de săptămâna trecută, înțelegând prin asta demontarea unor bucăți importante din combinatul siderurgic.

Citit 740 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2022 22:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.