Pușchea, nu vipușcă!

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Am scris rândurile de față în toiul congresului democratic de ieri, din PNL, partid istoric aflat cu PSD-ul în căruța guvernării. Democrația înseamnă pluralism, însă liberalii au avut de votat un singur candidat, pe Nicolae Ciucă. Altfel, e "funny" să râzi de țări conduse de vreo mână metalică.

* O surpriză ar fi fost să întâlnești asemenea alegeri interne pe la finalul anilor 90, cu candidat unic, introdus și pe ușa din spate, cu derogare, nu în 2022. Deja s-au (re)obișnuit oamenii cu "tătucii", iar cei tineri văd comunismul ca pe o etapă "cool" în istoria omenirii. Măcar un contracandidat de ochii lumii să fi avut premierul în funcție... Cu toate că cine știe ce situație neobișnuită mai amendează corectitudinea politică?

* Elocvent în acest sens este și panseul europarlamentarului Rareș Bogdan, mereu prezent când se ia din moț la chindiile politice. Atenție, urmează afirmații tari, vă pot sensibiliza: "PNL are peste 22 la sută în sondaje. PSD doar 31 la sută." Nu e ca-n bancurile cu optimiști și pesimiști, e și despre activitatea cerebrală. Ieri, fiind duminică, se oprise. Repaus.

* Ciucă are o suspiciune de plagiat nerezolvată, e încă un motiv ca PNL-ul să fi umblat mai cu grijă cu a sa candidatură pe scări. Scuze, aș putea fi considerat putinist! Apropo, umblau unii cu acea lege a cenzurii în cavitatea bucală: cât o să mai avem voie să scriem orice? Pușchea pe limba-mi! Pușchea, nu vipușcă, atenție la termeni!

* Titlu aparent banal, de pe diverse ziare online: "ANAF-ul va tăia în carne vie! Veniturile a sute de mii de români sunt vizate." Calm, drăgălașilor! Scumpirile care abia s-au pornit au ajuns înaintea Fiscului: taie și în carne vie, dar și în cealaltă.

* Se mai spune că vor începe diverse controale în zone-cheie ale economiei, iar profesorii care dau meditații s-ar afla în atenția inspectorilor. Ce bine că președintele nu mai are timp nici măcar de Cotroceni, darămite de...

* Îți dai seama că timpul s-a rostogolit fără milă când citești despre nunta lui Brooklyn Beckham, fiul cel mare al lui David şi al Victoriei. Afli, totodată, că Elena Udrea e încă în Bulgaria și-ți spui că te-ai panicat în van.

Citit 732 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2022 23:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.