Iliescu și Vadim, faza pe Franța

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Mă anunță colegii de breaslă - ei nu mă cunosc, eu mă prefac că nu-i știu - că hainele pe care le poartă de la începerea războiului președintele ucrainean Zelenski sunt disponibile la prețuri modeste. Diverse magazine online le comercializează. Cumva, ajungem la vorba înțeleptului: în vremurile tulburi, suferă mulțimea, dar se dau bine batistele.

* Ne dăm de ceasul morții (hei, e doar o metaforă ireverențioasă, cum ar clama ucenicii corectitudinii politice) că PNL-ul și-a organizat congres cu un singur candidat, iar scriitorul Mircea Cărtărescu a remarcat altceva: "Conducerea PNL 100% bărbătească arată o crasă lipsă de civilizație, un sexism penibil și dezgustător. Nu cred că mai există așa ceva în Europa." Încep să pricep de ce trec premiile Nobel pe lângă apreciatul intelectual MC: prezidiul de la Phenian, unde se ițește și sora dictatorului, pare în regulă, dacă ne luăm după criteriile omului de cultură. Mirceo, după cum lesne se poate observa, nici bărbați nu prea se mai găsesc în partidul istoric. Crezi că alde Bode și Flutur sunt fericiți pe acolo?

* Apropo, pe cine și-ar fi dorit să vadă scriitorul în echipa de conducere a PNL-ului? Pe Alina Gorghiu și pe Raluca Turcan? Și nu sunt misogin, e ultima etichetă care mi se poate lipi de profil. Ah, îmi mai filează un nume în memorie: Monica Anisie. Nici ea n-a ieșit grozav din scenă.

* Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că Elena Udrea "nu a dus niciun leu acasă" şi crede că fosta sa consilieră n-a fost condamnată "pe probe". M-aș opri la faza cu leul. Pare discuție de nișă, sunt detalii care îi interesează mai mult pe cumătrul Bercea Mondial și pe Nuțu Cămătaru.

* Facturile babane ne-au încercuit, nici prețurile la alimente și carburant nu stau deoparte, însă în social-media ne arătăm îngrijorarea față de scrutinul din Franța. Macron a câștigat primul tur, cu câteva procente în fața naționalistei Le Pen. La baraj se va reedita scena din 2000, cu Iliescu și Vadim. Oh, la, la, comme ça!

* Poliția din India caută membrii unei bande care a furat un pod metalic lung de 20 de metri, pe care, probabil, l-a vândut la fier vechi. Aș sesiza și Poliția Locală de pe la noi: nu văd bine nici construcția de peste Dunăre, de la Brăila.

Citit 721 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2022 23:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.