Avem voie când ni se dă voie

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Sărbătorile sunt deja prilej de a scoate consoarta în lume. E cazul președintelui Klaus Iohannis. Locatarul de la Cotroceni are astfel prilejul de a mai pune pauză, doar n-o să credem că europarlamentarul Rareș Bogdan, care i-a lăudat recent râvna, vorbește frunze și rumeguș.

* Nu-mi vine să cred că domnul Cristian Tudor Popescu are chef și de subiecte tabu. Poate pentru că s-a mai înmuiat pandemia, căci dacă ai fi ieșit în media cu un asemenea subiect, ai fi fost linșat. Când? Oricând, chiar și acum mi se pare surprinzătoare poziția gazetarului, care avea vreme doar de Șoșoacă și de Simona Halep. Recent, la Digi 24, CTP i-a lansat o întrebare lui Florin Cîțu, fost premier al României: "Cum justifică 100 de milioane de vaccinuri pentru câți suntem?" Presa mainstream, cu excepții, evitase acest subiect, părea doar o conspirație veștejită, o teză care să deturneze atenția de la "adevăratele probleme ale țării". Sau era nevoie de scoaterea lui Florinache pe ușa din dos a politicii pentru a se discuta și o poveste cu iz penal? Carevasăzică, avem voie să scriem și ce nu convine, dar numai atunci când ni se dă voie.

* Ministrul Muncii vorbește despre posibilitatea implementării săptămânii de lucru de patru zile. La cum se închid firmele, asta însemnând șomaj pe bandă rulantă, e bine să vedem cum e cu săptămâna pe zero. Zero zile de lucru. Măcar nu mai există riscul să mai flirtezi la birou. Doar avantaje.

* O postare a organizației PSD Panciu, ștearsă între timp, a devenit populară pe rețelele de socializare. În postare, deștepții filialei vrâncene pomeneau o "campanie de sterilizare gratuită a consilierilor PSD" încheiată cu sterilizarea a 410 animale. Atât îmi doresc, domnul Marian Oprișan să fie trecut în acte pe organizația de Focșani...

* N-am prins de la început scandalul cu manelistul cu nume de parfum franțuzesc. Jador i se zice. Ar fi vrut să cânte sau să turneze un videoclip la Filarmonica din Timișoara, dar a fost refuzat. Ne aprindem prea repede în spețe banale, dar nu vedem pădurea din cauza copacilor. Găsesc oportună întrebarea retorică a unui jurnalist din Banat, Călin Petrescu pe numele său: "Ce este mai indecent, muzica băiatului de etnie romă în cauză sau câțiva comedianți care au cinci înjurături pe secundă într-un spectacol de două ore pe scena de la Filarmonică?"

Citit 731 ori Ultima modificare Luni, 18 Aprilie 2022 00:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.