Ministerul Privatei din Fundul Curții

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Se oferă următoarea informație. Se rostogolește pe canalele oficiale, nu e născocirea unor minți înfierbântate: "Guvernul elvețian a anunțat că se pregătește pentru o posibilă penurie severă de electricitate şi gaze naturale, motiv pentru care a decis înființarea unui grup de intervenție în caz de criză în sectorul gazelor și un sistem de monitorizare pentru detectarea timpurie a unei penurii iminente de electricitate. Autoritățile au făcut apel la populație să reducă consumul și spun că iau în calcul chiar o raționalizare a energiei în cazul unei crize." Wow! Când era pomenit black-out-ul în toamna anului trecut, se contabiliza, de fapt, încă o conspirație cu blat pufos. Carevasăzică, Austria - căci aceasta e țara care anul trecut experimenta o pană serioasă de curent - știa că va urma ce se întâmplă deja. Dar e mai comodă replica "există interese mari la mijloc" pentru a duce în derizoriu orice îngrijorare.

* Dacă Elveția își face griji și le recomandă propriilor cetățeni să facă duș pe întuneric (altfel, cum s-o lași mai moale cu consumul?), noi ar trebui să fim liniștiți și să înființăm Ministerul Privatei din Fundul Curții. Ideea e că există și că nu mai trebuie demolată. Se va dovedi a naibii de utilă. Uneori există interese intestine la mijloc. Colo-n jos, cum ar veni.

* La firma de asfaltări a Primăriei Iași a fost angajată Isabela Danalache, care anterior a lucrat într-un club de noapte din Italia. La bară, așa cum bârfesc răutăcioșii. Tot ei ar putea face și alte asocieri ingrate - de la trotuar, la asfalt. Mă rog, n-aș vrea să fiu asimilat vulgului.

* Nici în știrea următoare n-aș intra decât cu vârful nasului: echipa națională de Curling a României, cu primarul Brașovului Allen Coliban în postură de căpitan, a ratat accederea în semifinalele Campionatului European Divizia C. Dar, dacă doriți, pot trage o concluzie. Și nu e facilă, așa cum ar păcătui mulți. Spun doar că numai femeie de serviciu la municipalitatea de sub Tâmpa să nu fii!

* Și-a permis și Simona Halep să piardă un meci la Madrid Open, iar Cristian Tudor Popescu a prins iarăși penița de un capăt ca să scrie că a noastră a fost eroina unui "joc de bambilici". Ar fi putut folosi și alte sintagme jucăușe, precum "halbere", "sticlism" sau "aruncatul cu privirea". La fel de inspirate le-aș fi găsit.

Citit 832 ori Ultima modificare Vineri, 06 Mai 2022 00:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.