Ori suntem melomani, ori nu?!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Nimic suplimentar peste weekend de la domnul Mugurel, angajat pe viață la BNR? După ceaiul ăla de tei, poate ne recomanda și o soluție pe bază de ricin. Ca să nu ținem în noi. Deh, când cumulezi pensia și salariul, mergând vertiginos spre miliardul de lei vechi lunar, îți vin idei trăsnite, nu neapărat haioase. Și nu mai mizezi la nivelul acesta pe simțul ridicolului - e fugit de mult în munți, cu partizanii bunului-simț.

* În fiecare săptămână mă minunez că acronimul CTP își diversifică paleta domeniilor în care îi plouă mătreața. Mai nou, bătrânul gazetar (mă refer la experiența domniei sale, nicidecum la vârsta din buletin) a făcut referiri la Eurovision, un concurs eminamente politic în care se mai și cântă. Vax!

* Apropo de show-ul în care România și Republica Moldova și-au dat cu generozitate câte zero puncte în ediția încheiată sâmbătă seară: știam din calificări că va câștiga Ucraina. De fapt, aveam nevoie de validarea impresiei că nu se votează vocea, dansul sau jocul luminilor. N-o să-mi spună nimeni (n-o să-i permit, voi schimba subiectul) că oamenii de rând asta au votat, piesa Ucrainei. Erau altele mult mai bune decât cea care avea să câștige... Mi-aș fi dorit ca românii să-i dea multe puncte melodiei cu aer unionist al celor de la Zdob și Zdub, reprezentanții Basarabiei, care mai mult cântă pe la noi. Juriul de la București - nu-l cunosc, dar aș vrea să-i aflu componența - n-a fost mișcat nici măcar preț de două-trei puncte, mai mult de fațadă, că în acel refren este pomenit Bucureștiul? Eurovisionul n-a fost niciodată despre muzică.

* Și ca să nu pară că bârfesc ca doamnele în etate din mediul rural, iată afirmația lui Geoană de la NATO: "Victoria Ucrainei arată imensul sprijin public pentru această ţară." Carevasăzică, e oficial: muzica e a cincea roată la această căruță. Păi, ar fi trebuit să se țină cu melodii de-a lungul vremii, nu cu piese muncite în ultimul an ca să fie difuzate în van pe scenă. Ori suntem melomani, ori nu mai suntem?!

* Pe de altă parte, nu știu de ce mi se pare bizar ca președintele unei țări aflate în război să-și facă timp sâmbătă seară să-i recomande continentului susținerea trupei Ucrainei la acest "contest" în care vocea ar putea constitui un avantaj. Zelenski a făcut-o. Ai altele pe cap, nene, dar, mă rog, e adevărat că mă uit la notele de pe portativ ca la limba chineză.

Citit 781 ori Ultima modificare Duminică, 15 Mai 2022 23:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.