România, după pâine și la gunoi

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Ziua de 1 Iunie a fost marcată ca de obicei, mesajele politicienilor fiind la fel de banale ca ale noastre, muritorii de rând. Klaus Iohannis s-a rezumat la atât: "La mulți ani tuturor copiilor!" A părut mai degrabă un mesaj la nervi, o descărcare, o mai veche frustrare. Sau poate că abia acum i s-a comunicat parola contului prezidențial de Facebook.

* Mult mai personală a fost povestea lui Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților: "La 1 iunie, la sărbători, ne strângeam cu toții, frații, eu am fost cel mai mic, cel pe care îl trimiteau după sifoane și pâine și să ducă gunoiul." Sifoane nu mai există, e singura activitate care-i lipsește buzoianului nebărbierit.

* Să nu uităm că a dus gunoiul în epoca lui Dragnea la cârma PSD-ului. I-a pus și râmă în cârlig în celebra partidă de pescuit la care participa și Sorin Grindeanu, proaspăt uns premier. Ehei, amintirile, Marcele!

* Altfel, conștientizez ce blestemați părem să fim reprezentați în cele mai înalte funcții de inși care nici măcar cu o istorie aparte nu ne pot surprinde. Poate că domnul Ciolacu nu știe, dar mai toată România a dus gunoiul, făcând turism și la chioșcul de pâine. Și retur. Dar numai unii ajung cu imunitate parlamentară.

* Și despre noi, cei mulți. Le sugerez minunaților părinți să evite anumite fraze, clișee, motto-uri de social-media, li se poate întoarce ca bumerangul. De pildă, iată o mostră de cum nu trebuie să te expui pe Facebook: "Mami și tati te iubesc necondiționat!" Dacă ai fi păstrat tăcerea, am fi fost convinși că astfel stau lucrurile. Acum nu mai sunt la fel de sigur, pare că-i scoateți ochii celui mic.

* După variola maimuței, o nouă boală stârnește îngrijorare, se scrie pe agențiile de presă. E vorba de gripa tomatelor. Evident, alea din marile magazine n-au nici pe naiba. Când nici gustul nu te vizitează, gripa își caută de lucru în altă parte.

* Vânzarea țigărilor electronice a fost interzisă în Mexic printr-un decret semnat de președintele Andrés Manuel López Obrador. Cinic, nu-i așa? Or fi aflat mai-marii acestui stat că și țigara poate fi considerată un drog.

Citit 925 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2022 18:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.