DNA-ul și criza de staniol

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Un eveniment intitulat "Proteste în toată țara contra prețului carburantului" a fost anunțat pe rețelele de socializare pentru data de 30 iunie, de la ora 12,00, peste 190.000 de persoane anunțându-și până ieri după-amiază participarea la acțiune. Este genul de protest la care ar trebui să luăm parte zilnic, nu o dată pe sezon sau când ne revine cheful de a exploda mămăliga. Voi fi acolo, îmi fuge și ultima brumă de simț al umorului când mă holbez pe "meniul" benzinăriilor.

* După ce le-a mulțumit ipocrit ziariștilor, de ca și cum aceasta ar fi fost treaba unui președinte de Curte Constituțională, Valer Dorneanu a fost învins de tehnologie - într-un dialog involuntar cu un reporter al cotidianului ”Libertatea”, cetățeanul aflat la final de mandat a transmis indirect că e în folosul tuturor "să mă pupe în fund presa, am destule necazuri". O merită uneori și breasla din care fac parte: pe anchete serioase, adică trebi normale pentru a patra putere în stat (ce haios sună această lozincă!), Dorneanu ar fi părăsit de mult jilțul CCR.

* A început lumea să vorbească: se aude că încă un pod de pe moșia baronului Ionel Arsene-Ciorăpel riscă să se prăbușească. Deja încep să mă gândesc cu disperare la ale noastre din zonă – la cele care vor fi ridicate în următoarea perioadă. Mai bine merg pe jos pe lângă albia râului, decât să mai urc în mașină... În acest timp, băieții de la DNA ajută marmota să împacheteze... Nu mai împachetează, că e și criză de staniol.

* Naționala de fotbal a României a bătut o echipă oarecare din nordul continentului. Cu toate acestea, mă întrebam în toiul evenimentului dacă nu cumva jucăm împotriva unei selecționate comune a Braziliei, Argentinei și Germaniei. La cum zbierau comentatorii, tulburându-și sufletul la fazele de bine ale României, nu vedeam posibil să ne fie adversari doar flăcăii bietei Finlande.

* Apropo de inșii care mârâiau în microfon, am tot auzit în meciul de sâmbătă seară expresia "Foarte bun Rațiu!", sintagmă tabu în audio-vizualul primilor ani post-decembriști.

Citit 1032 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iunie 2022 20:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.