Păcănelele și oina, sporturi naționale

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* În toiul festivalului glumelor cu și despre prețurile uriașe de la Mamaia, răsare următoarea informație: există un resort în Grecia în care un sejur de unsprezece zile costă 90.000 de lei. "Da, dar e Grecia", ar veni instantaneu replica oamenilor noștri. N-ai cu cine, niște cosmopoliți cu privata în fundul curții.

* Niște parlamentari de la PNL au depus un proiect pentru a modifica Legea educației fizice și sportului. Ei vor ca anumite jocuri electronice să fie considerate activități sportive. Dacă vor include păcănelele în ecuație, vom avea iarăși șanse la medalii.

* Păcănelele și oina sunt sporturi naționale, însă n-am văzut pe nimeni să mai practice disciplina despre care pot spune că este ruda mai săracă a baseball-ului american. Păcatele mele, ne-au rămas și bâtele lungi...

* Campionul în devenire (va fi uriaș) David Popovici a concurat aseară târziu în finala probei de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Calificarea sa în acest ultim act a venit în urma unui nou rezultat istoric. Tot în capitala Ungariei, naționala masculină de volei a României a câștigat Liga de Argint, calificându-se în elita continentală. Nimeni, nimic, nicio televiziune de pe la noi n-a transmis și nici n-a manifestat intenția de a deplasa vreun car de reportaj la fața locului. În schimb, suntem updatați zilnic: știm cu cine se ceartă Gigi Becali, de ce bietul Reghe nu se mai vede cu Prodanca etc.

* Înotul de performanță a devenit primul sport care interzice complet participarea sportivilor transgender la cursele de înot feminine, dacă trec prin pubertatea masculină, a anunțat duminică Federația Internațională. Presa consideră aceasta o "decizie istorică", însă e doar o măsură firească. Dacă rațiunea n-a devenit doar un hobby, n-ai cum s-o vezi cu alți ochi. Musculatura bărbătească nu prea știe cum stă treaba cu corectitudinea politică.

* Specialiștii zic că micii ar fi recomandați în diete de slăbit și că ar conține foarte multe vitamine. Propun, în consecință, comercializarea acestui aliment-minune direct la farmacie. Sau la drogherie.

Citit 692 ori Ultima modificare Luni, 20 Iunie 2022 19:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.