David și Goliții (de sens)

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu conține niciun leu pentru sport și tineret, deși ministerul condus de Eduard Novak a încercat să avanseze o sumă de 200 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii sportive. De fapt, aceasta e știrea importantă a ultimelor zile, nu performanțele unui copil care nu conștientizează ce țară reprezintă. Să-l lăudăm pe puști nu ne costă nimic.

* Singura reacție de bun-simț a politicienilor în povestea David Popovici ar fi fost următoarea: "Ce, a înotat? Cine i-a pus apă? Dar noi n-avem bazine, nene. Nu l-au prins când s-a bălăcit în piscina altora? Nu știu, nene, fie la el!"

* Printre cei care au încercat să-și facă imagine pe cârca prodigiosului de 17 ani se numără și Lucică Bode, șeful de la Interne. Bine, el n-o fi văzut cursa: după o anumită oră, ba chiar și în timpul zilei, pe bancheta din spate, ești furat de Moș Ene. Deja, performanța lui Popovici pălește. Orice, dar nu Bode trebuie să-ți adreseze felicitări. Sunt mai nimerite cele venite de la Iohannis, chiar și cu proverbiala întârziere.

* I-aș întreba pe politrucii care se insinuează ca ulii și corbii prin zona luminii de lux emanate de băiatul legitimat la Dinamo București dacă mai știu ce face Diana Mocanu. Sau antrenoarea Laura Sachelarie. Mai întâi ar trebui s-o repereze pe Diana, eventual fără Wikipedia sau consilierii de PR. S-au grăbit unii să refacă povestea biblică David și Goliat, dar chestiunea e mult mai simplă. Și obligatoriu dusă pe un teren satiric: David și Goliții. De sens, evident.

* Un elev din București a întârziat la examenul la Limba Română, la Bacalaureat, drept urmare și-a lăsat BMW-ul în drum și a fugit în sala de clasă. Pe el de ce nu-l ridică nimeni în slăvi? Abia acesta e un sacrificiu rar.

* Scrie presa și despre o reușită aparte a nevestei lui Dominic Fritz, primarul Timișoarei. Doamna are un venit lunar de 11.000 de dolari, pentru că "e o fiinţă umană curajoasă, tenace şi inteligentă", după cum o laudă bărbatul ei. Când simți să-i faci un asemenea portret, pare că te cam temi de ofițerii de la DNA...

Citit 846 ori Ultima modificare Marți, 21 Iunie 2022 19:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.