Louis de Funeriu

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Criza a fost rezolvată, n-are rost să ne mai plângem. Premierul Ciucă a anunțat ieri că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru. 50 de bani pe litru, tăicuțule și mamițică! Reducerea se aplică direct la trompă.

* Iar noi nu știam cum să ne bucurăm de succesele lui David Popovici. Ne era destul cu două medalii de aur la Mondialele de natație de la Budapesta, cumva vine ca o condamnare vestea că Guvernul se gândește și la noi. Vorba cuiva, pe Twitter, mai bine se reducea litrul cu 500 de mililitri. Era mai cinstit.

* Daniel Funeriu, fost ministru în guvernările Băsescu - Boc, s-a gudurat până la leșin pe Facebook după dubla izbândă a lui Popovici: "Mă bucur enorm pentru tânărul nostru campion. Chiar dacă am fost și ministrul Sportului, nu cred că am avut vreo contribuție la succesul lui. Mai bine spus cred că nu am avut niciuna". Rămâi fără replică, omul și-a construit propria cușcă pentru a se închide singur în ea. A înghițit și cheia lacătului mare cât o zi de post. I se poate spune Louis de Funeriu.

* Apropo de campionul pe care toată lumea a ajuns să-l îndrăgească, pe propria pagină de Facebook și-a trecut următoarea prezentare: "I occasionally also swim (n.a. - înot ocazional)." Cu toate că omul a ajuns să strice computerul ca Nadia la Montreal, în 1976. Cam pe aici văd performanțele junelui bucureștean, care, dacă mai oferă multe declarații, îi va complexa pe intelectualii isterici ai țării. "Nene, ăsta când are vreme să înoate, dacă e atât de articulat, cu o limbă română impecabilă, cu noțiuni mult peste nivelul unui discurs banal de ins transpirat? Noi ce ne facem, tovarăși, pe noi cine ne va mai asculta?"

* Cunosc "doctori" făcuți la Cahul și Chișinău care îi sunt cu mult inferiori lui David. Inferiori ca discurs, ca psihologie a discursului, cu toate că unii dintre ei sunt doctori și în filologie. Campionule, o să te urască lumea!

* Era să-l uit pe Cioloș, un reprezentant modern al lumii politice, învins de aceleași metehne. A scrijelit și el în social-media despre înotătorul-minune, dar a dublat o consoană. A scris "înnotător". Dacă nu e mâna lui, consilierul său e angajat pe pile, așadar iese oricum în minus. Că tot se dă Reper...

Citit 931 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2022 19:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.